Marţi 10 aprilie 2012, ora 19 la Sala Thalia va avea loc concertul muzicienilor orchestrei Camerata Ulm. Orchestra de coarde Camerata Ulm a fost înfiinţată în anul 2007 de 13 muzicieni şi pedagogi din Ulm şi împrejurimi, absolvenţi ai diferitelor Academiii de Muzică din Germania şi estul Europei.

Ansamblul are azi un palmares bogat de concerte în colaborare cu diferiţi solişti şi dirijori. La Sibiu Camerata Ulm îi are ca invitaţi pe soliştii Stela Bunea, Almut Schmiedel şi Wolfgng Gebhart.

Stela Bunea este absolventă a Liceului de Muzică Satu Mare şi apoi a Academiei d Muzică Gh. Dima Cluj Napoca. Este iniţiatoarea orchestrei de coarde Camerata Ulm.

Almut Schmiedel este absolventă a Academiei de Muzică din Detmold. Are o bogată activitate concertistică atât în Germania cât şi în afara graniţelor.

Wolfgang Gebhart a început studiul clarinetului la vârsta de 17 ani la Academia de Muzică din Trossingen unde a şi absolvit, obţinând nota maximă. Din anul 2009 este profesor de clarinet şi saxofon în Sigmaringen şi în paralel îşi continuă activitatea camerală şi solistică.

W.A. Mozart – Divertimento în Fa Major, pentru Orchestră de coarde, Carl Maria von Weber – Cvintet în Si-bemol Major pentru Clarinet şi Orchestră de coarde, Gustav Holst – Suita “St.Paul” pentru Orchestră de coarde şi J.S.Bach – Concert pentru două viori şi orchestră de coarde în re minor sunt compoziţiile pe care Camerata Ulm le va prezenta la Sibiu.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), în fiecare zi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 14 lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de o reducere de 50%.

 

Ultima oră

Comentariul meu