La Sibiu trădătorii de la PDL s-au mutat în PNL, iar colegii PSD din USL se revoltă, că rămân ei fără locuri pe liste. a Cisnădie, lângă Sibiu, e ca-n „Scrisoarea pierdută” a lui Caragiale, chiar şi cadrul natural potrivindu-se: „Mic oraş de munte”. Greu să mai pricepi ceva. Furtuna a început-o viceprimarul Gheorghe Huja, care a fugit de la PDL la PNL şi vrea să candideze pentru acest partid la Locale, anunță evz.ro.

L-au urmat toţi consilierii PDL. Dar ce să facă USL cu atâţia dezertori veniţi pe nepusă masă?

Foştii sunt actualii şi invers, în Consiliul Local

Haosul e total. Primarul FDGR al oraşului anunţă că va candida pentru un nou mandat, dar şeful său politic de la Sibiu nu-l lasă. Federaţia Germanilor are o afinitate specială faţă de PNL şi există interese la „centru” peste capul celor din Cisnădie. Asta nu-i nimic. Nici PSD nu-l vrea pe „revopsitul” Huja candidat la Primărie, pentru că aveau propriul lor om pregătit pentru asta. Aşa că toată organizaţia PSD din Cisnădie, în frunte cu consilierii locali, anunţă non-combat şi ameninţă cu sabotarea alegerilor. Afrontul nu e deloc înghiţit la Judeţ, astfel că şeful PSD Sibiu decapitează toată organizaţia din Cisnădie.

 Datul la gioale în interiorul USL n-ar interesa pe nimeni dacă efectele n-ar bloca toată activitatea administraţiei oraşului. Consilierii PDL au dispărut, nu mai vin la şedinţe, pentru că au trecut la PNL, cei de la PSD nu vor să se prezinte, aşa că în Consiliul Local nu se mai poate lua nicio hotărâre şi decizii bugetare importante vor sta blocate până după alegeri.

„Nu pot accepta un duşman al nostru”

Pe Gheorghe Huja l-a anunţat candidat USL deputatul PNL Mircea Cazan. Dar deputatul PSD Mircea Silvestru Lup a sărit ca ars: „Eu nu pot accepta ca un duşman al nostru, un om care a făcut atât rău partidului, să vină să candideze. Pe acelaşi principiu nu pot accepta nici primirea lui Frunzăverde în rândurile USL”. „O să fie bine”, spune cu şiretenie colegul lui din USL, Mircea Cazan.
Cărţile s-au jucat în Capitală. Şefii PSD au numit un nou preşedinte în Cisnădie, dar Ion Ungureanu nici n-a putut intra în sediu. Stupoare: cu o zi înainte de-a fi numit, Ungureanu tocmai fusese exclus din partid de organizaţia locală „pentru că s-a aliat cu vechea conducere PDL”. Şi ca să nu mai priceapă nimeni nimic, e genială reacţia liderului judeţean al PSD, Ioan Cindrea: „Cine e Huja? E plină lumea de trădători!”.

Va curge sânge, pentru că membrii PSD sunt hotărâţi să nu candideze pe listele comune ale USL pentru Consiliul Local. „NU”, scrie pe un afiş mare lipit în sediul partidului. În paralel, toţi au aruncat la coş legile admninistraţiei şi Constituţia. Pentru că a demisionat, Gheorghe Huja trebuia sa-şi piardă mandatul de viceprimar, dar nu mai are cine să-l invalideze. Aduceţi urgent cămăşile de forţă.

„E plină lumea de trădători şi fugari. O să candidăm pe liste separate la Cisnădie”
, a spus preşedintele PSD Sibiu, Ioan Cindrea, desfiinţând practic protocolul USL

Citește continuarea aici.

Ultima oră

Comentariul meu