Trei persoane au ajuns la spital în urma accidentului avut loc în apropiere de Sibiu pe drumul spre Mediaș. Un Seat înmatriculat în Spania a intrat prea tare într-o curbă și a lovit frontal o altă mașină pe contrasens.

În urma tamponării între cele două mașini, două femei aflate în mașina de Vâlcea, care circula regulamentar au fost transportate la spital. Șoferul autoturismului tamponat de mașina din Spania, spune că nu a putut evita impactul.

”Mergeam spre Slimnic și mașina albă de Spania a pierdut controlul volanului datorită carosabilului și vitezei neadaptate. Sunt foarte sigur. S-au învârtit. Am intrat frontal în ei. Am tras dreapta cât am putut. Eram cu soția și soacra în mașină. Sper să fie bine. Sunt la spital”, spune Nori Oprea, șoferul mașinii din Vâlcea.

Martorii accidentului spun că au văzut cum mașina cu numere de Spania a derapat și a intrat pe contrasens. Aceasta avea cel puțin 80 de kilometri la oră. ”Eram la 300 de metri. Am văzut impactul frontal. Am văzut că mașina cea albă a intrat pe contrasens. Pe timpul acesta nu ar trebui să ai viteză”, a spus unul dintre martori. ”Eram în spatele mașinii albe. Nu avea viteză mare. Dintr-o dată a început să derapeze. A intrat frontal în mașina de pe contrasens. Cred că avea 70 – 80 de kilometri la oră”, a spus alt martor.

Polițiștii spun că mașina albă cu numere de Spania a avut viteză și șoferul acesteia se face vinovat de producerea accidentului.

”Din primele cercetări efectuate la fața locului, s-a stabilit faptul că accidentul s-a produs datorită neadaptării vitezei la condiițiile de drum, carosabilul fiind umed datorită ploii. Autoturismul înmatriculat în Spania nu a adaptat viteza și a pătruns pe contrasens și s-a izbit frontal de autoturismul înmatriculat în Vâlcea. Nici unul din cei doi șoferi nu au consumat băuturi alcoolice”, a explicat Cuciorovschi Marius, din cadrul IPJ Sibiu.

YouTube video

Acesta este cel de al patrulea accident petrecut în această săptămână pe drumurile naționale din județul Sibiu, iar bilanțul este de 3 morți și zece răniți. video: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu