Străzile Dimitrie Anghel şi Lămâiţei au fost finalizate. DPC a finalizat lucrările pe cele două străzi şi le-a redat traficului. Pe strada Dimitrie Anghel reparaţiile au început anul trecut, anul acesta fiind turnat stratul de uzură. A fost reabilitată reţeaua de apă, au fost refăcute straturile rutiere, trotuarele şi bordurile. Costurile acestei lucrări au fost de 565.845 lei.

Reparaţiile pe strada Lămâiţei au început anul acesta în luna februarie. Au fost reparate trotuarele, carosabilul şi au fost marcate zonele verzi. Costul lucrărilor executate este de 447.832,85 lei.

Lucrările de reparaţii avansează şi pe străzile Egalităţii, Croitorilor, Bulevardul Vasile Milea, Oituz, Timotei Popovici, Dealului, Zidului şi Bulevardul Victoriei.

Încep reparaţiile pe strada Nicolaus Olahus

De luni, 9 aprilie, DPC va interveni pe această stradă pentru refacerea carosabilului. Va fi frezat stratul asfaltic de suprafaţă atât de pe carosabil, cât şi de pe trotuare. Lucrările vor fi efectuate sub trafic şi vor fi finalizate în aproximativ 2 săptămâni.

Pe Calea Turnişorului se continuă cu săpătura generală pe tronsonul dintre strada Frigoriferului şi Şoseaua Alba Iulia. Şi în Cartierul Tineretului se lucrează la infrastructură pe strada Deventer, strada Berlin şi pe Aleea Tonitza. Pe strada Viitorului se lucrează la canalizare pluvială, la gurile de deversare şi se lucrează la trotuare şi la pista pentru biciclete între Moara de Scoarţă şi Smighelschi.

Pachetele BERD

Un număr de 19 străzi sunt în prezent în lucru. Lucrările sunt avansate pe străzile Anina, Popovici Bănăţeanu, Moreni, Gh. Doja, Saligny, Horia şi Cimitirului pe tronsonul dintre Bielz şi D.D. Roşca, iar pe restul străzilor ritmul de lucru este susţinut.

În următoarele luni vor începe lucrările pe încă 12 străzi: Reşiţa, Maşiniştilor, T. Arghezi, Dobrogei, Gh. Şoima, George Topârceanu, Gheorghe Asachi, strada Măgheranului, strada Teilor – deja licitate sau în procedură de licitaţie şi Calea Poplăcii, Calea Cisnădiei şi Calea Guşteriţei, care urmează să fie licitate până la sfârşitul acestei luni.

Primele straturi asfaltice la noul pod

Lucrările la noul pod peste Cibin avansează de asemenea foarte bine. Infrastructura podului a fost finalizată. În prezent, structura de beton pentru carosabilul podului a fost turnată, a fost aşezată hidroizolaţia şi urmează să se toarne straturile asfaltice. Constructorul lucrează în acelaşi timp şi la aleile pietonale de sub pod, la zidul de sprijin şi la scările de acces. Vor fi realizate apoi şi racordurile cu străzile adiacente podului.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu