Aglomerație multă și vânzare puțină. Aceasta este atmosfera în halele de carne din Sibiu unde se vând primii miei sacrificați pentru Paște în această primăvară. Chiar și așa însă oamenii nu concep să nu aibă drob și friptură de miel pe masă.

Cumpărătorii se plâng de prețul de 25 de lei pe kilogram pe care îl consideră prea mare. Deocamdată cel mai bine se vând mieii mai mici sau jumătăți din cei mai mari.

”Domnule e puțin scumpă piața. Oamenii țin la preț. Nu cred că va fi mai ieftin. Am luat jumătate de miel. Cinci kilograme cu 130 de lei. Pentru mine e bună afacerea, momentan” spune Silaghi Tiberiu, un cumpărător.

Comercianții se plâng de lipsa clienților, dar toți așteaptă să vină zilele de dinaintea Paștelui și să apară cumpărători mai mulți.

”Nu prea bine. Nu se prea vinde. Nu are lumea bani. Întreabă. Vin se interesează de preț și pleacă. Vindem la 25 de lei kilogramul. Săptămâna viitoare sperăm să vindem ceva mai bine”, spune Berindei George, comerciant în hala de carne de la Piața Cibin.

Prețul considerat prea mare îi determină pe oameni să recurgă la varianta cumpărării unui miel în familie pentru ca de Paște pe masă să fie și friptura mult râvnită pentru cea mai mare sărbătoare creștinească a acestei primăveri

”Am luat un sfert. Am luat cu fiica mea. Ea a luat pulpa din spate și eu restul și am dat 100 de lei și ea restul. Am împărțit în familie. Asta e datina. Să mâncăm miel de Paște și ce Crăciun porcul…” a declarat și Ana Moldovan.

YouTube video

În județul Sibiu vor fi sacrificați în total aproximativ 70.000 de miei în cele șapte abatoare autorizate de către autorități.

Video: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu