Un bărbat de 39 de ani a murit pe loc în urma accidentului avut loc la ieșirea din Apoldu de Sus spre Sibiu. O depășire imprudentă a fost fatală pentru șoferul unui Renault Clio înmatriculat în județul Prahova.

Mașina ce mergea dinspre Sibiu către Sebeș s-a băgat într-o depășire chiar la intrarea în Apoldu de Sus și s-a tamponat violent de un Peugeot înmatriculat în București. Un șofer de TIR a oprit primul la locul tragediei și a constatat că șoferul din Renaultul Clio era deja mort.

”Când am ajuns la fața locului, impactul era deja produs. Două turisme, unul dintre ele era un Renault Clio. (…) Am oprit cu toate că alți colegi din trafic nu au oprit. M-am dus la cei doi care erau întinși pe spațiul verde. I-am întrebat dacă au pățit ceva. Au sunat la 112. Nu puteau să dea detalii. Erau foarte afectați de ceea ce s-a întâmplat. Am întors privirea spre dreapta la Reanault Clio. Am observat șoferul și i-am pus mâna la gât să vad dacă era în viață. Din păcate era mort în mașină”, spune Vasile Dobrescu, martor la accidentul petrecut pe DN1.

Răniții în afara oricărui pericol

Cei trei răniți în urma accidentului au fost transportați de ambulanțele SMURD la Spitalul Județean Sibiu. Toți sunt în afara oricărui pericol. ”În urma unui accident rutier au fost aduși la Spitalul din Sibiu 3 pacienți cu vârste între 38 și 40 de ani. Din primele investigații s-a constat că au traumatisme și contuzii, iar unul dintre el este suspect că are o fractură de umăr. Sunt în continuare supuși unor investigații medicale”, a explicat Decebal Toderiță – purtător de cuvânt Spitalul Județean Sibiu. [nggallery id=846]

Depășire fatală

Polițiștii sibieni sosiți la locul accidentului au concluzionat că șoferul decedat se face vinovat de producerea acestei tragedii produsă la 30 de kilometri de Sibiu înspre Sebeș. ”Conform primelor cercetări efectuate la fața locului, autoturismul de culoare albă înmatriculat în Prahova, care circula în direcția de deplasare Sebeș, a pătruns pe sensul opus unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Ca urmare a accidentului a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor trei persoane ce au fost transportate la Spitalul Clinic Județean Sibiu”, a declarat comisarul Morariu Sandu, de la Serviciul Rutier Sibiu.

YouTube video

Trafic blocat complet

Traficul pe cel mai important drum de acces dinspre sudul României către Nădlac a fost blocat aproape două ore, timp în care cozile formate pe ambele sensuri de mers s-au întins pe aproximativ 7-8 kilometri. ”Am văzut din autobuz accidentul. Am fost primii aici. Am văzut mașinile lovite în felul acesta. Răniții au fost în Renault. Cel din stânga a ieșit singur. Avea o lovitură în piept. Noi mergem în Italia. Ne-a încurcat o oră din traseu”, a povestit și Lazăr Nicolae, pasager într-un autocar ce mergea spre Italia. Acesta este al patrulea accident accident mortal petrecut în ultimele zece zile pe drumurile din județul Sibiu.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu