Elevii vor invata cum sa alcatuiasca un buget, sa planifice si sa economiseasca si, totodata, cum sa anticipeze consecintele financiare ale riscurilor pe care le vor infrunta de-a lungul vietii.

Atunci cand nivelul datoriilor personale este la cote maxime, obtinerea un imprumut pentru continuarea studiilor, pentru cumpararea unei locuinte sau pentru inceperea unei afaceri este foarte dificila, iar luarea unor decizii financiare sanatoase si managementul riscului devin cu atat mai importante. In conditiile in care noua generatie se confrunta cu o lume mult mai complexa si in continua schimbare, trebuie sa oferim tinerilor instrumentele necesare pentru o mai buna intelegere a riscurilor care ii inconjoara.

In  perioada 2 aprilie – 15 mai 2012, AXA Asigurari si Junior Achievement Romania introduc o noua initiativa de educare a elevilor in privinta riscului financiar: „Asigura-ti succesul”.

Acest program face parte din initiativa globala a Grupului AXA, in cadrul careia mai mult de 90 de voluntari AXA vor lucra cu elevi din Romania, Irlanda, Japonia, Filipine si Portugalia pentru a-i invata despre modalitațile prin care pot obține stabilitatea financiara si se pot proteja impotriva evenimentelor imprevizibile ale vietii.

„Suntem incantati sa fim parte a acestei initiative, dovada a angajamentului responsabil pentru educatia despre riscul financiar. In calitate de companie a carei activitate este aceea de a proteja oamenii pe termen lung, AXA are responsabilitatea de a-si folosi abilitatile si resursele pentru a construi o societate mai puternica si mai sigura. In parteneriat cu Junior Achievement, voluntarii AXA Hearts In Action vor avea un rol vital in a-i ajuta pe tineri sa infrunte viitoarele riscuri financiare” a declarat Violeta Ciurel, Presedinte si CEO al AXA Asigurari.

Programul Asigura-ti Succesul ajuta tinerii cu varste intre 12 si 18 ani sa inteleaga riscurile deciziilor financiare. Prin diferite activitati si instrumente interactive, prin discutii cu voluntarii AXA  Hearts In Action, elevii vor invata cum sa alcatuiasca un buget, sa planifice si sa economiseasca si, totodata, cum sa anticipeze consecintele financiare ale riscurilor pe care le vor infrunta de-a lungul vietii. Pentru a-i ajuta sa ia viitoare astfel de decizii in mod informat, voluntarii AXA le vor explica elevilor avantajele de a-si proteja bunurile si ii vor ajuta sa ințeleaga conceptul de asigurare.

„Este o premiera: un program creat in Romania devine program international. El va fi implementat anul acesta (in Romania, Irlanda, Japonia, Filipine si Portugalia) datorita sustinerii financiare din partea companiei AXA. Este important faptul ca AXA  Romania vine in acest program nu numai cu sprijin financiar, ci si cu resurse umane pentru consultanta voluntara. Astfel tinerii vor invata mai repede si conectat la problemele vietii de dincolo de bancile scolii, despre concepte si instrumente atat de necesare in viata de zi cu zi” a explicat Stefania E. Popp, CEO Junior Achievement Romania.

Programul s-a lansat luni, in prima zi din saptamana „Scoala Altfel”, la Colegiul National Gheorghe Lazar din Bucuresti printr-o activitate la clasa sustinuta de dna. Violeta Ciurel, presedinte si CEO al AXA Asigurari.

Programul Asigura-ti succesul combina experienta internationala in dezvoltarea programelor learning by doing cu pozitia puternica a Grupului AXA in managementul riscului. Scopul comun este sa ofere o experienta practica tinerilor si o pregatire mai buna pentru provocarile economiei moderne.

 

Ultima oră

Comentariul meu