Sezonul evenimentelor în aer liber va începe anul acesta în luna aprilie. La sfârşitul lunii, barocul va inunda pentru o zi centrul Sibiului, anunţând tema anului 2012.

Vineri, 6 aprilie, se deschide cea de-a treia ediţie a Târgului de Paşte, scena de desfăşurare a acestuia fiind chiar Piaţa Mare.

Până în 16 aprilie, oaspeţii sunt invitaţi zilnic între orele 10 şi 18 să intre în atmosfera sărbătorilor pascale. Comercianţi din 17 judeţe vor prezenta în căsuţele aşezate în Piaţă produsele specifice acestor sărbători: de la ouă încodeiate manual, aranjamente şi decoraţiuni florale, articole din sticlă pictată şi până la jucării şi produse alimentare bio.

Oferta târgului este la fel de bogată şi pentru copii, aceştia putând alege  între o plimbare cu trenuleţul sau pe ponei şi un mini-zoo plin cu iepuraşi, şi vor putea chiar să facă o poză cu Iepuraşul de Paşte.

Târgul de Paşte este un eveniment organizat de Fundaţia Austria Pro România şi A1 Events.

Concert de Florii cu Acapella. Momentul sărbătorilor creştine care preced Paştele – Floriile – va fi marcat printr-un concert de muzică sacră susţinut de Acapella, grup deja binecunoscut publicului sibian.

Concertul va avea loc duminică, 8 aprilie 2012, la ora 11.30 în Catedrala Mitropolitană, şi în aceeaşi zi, cu începere de la ora 19, în Biserica Ursuline.

Parada Barocă va avea loc în 29 aprilie 2012. Data de 29 aprilie va fi momentul în care centrul istoric al Sibiului va sărbători barocul. Asociaţia Sibiu 1191, cu sprijinul municipalităţii, organizează în seara acestei zile „Parada Barocă: Intrarea în oraş a baronului Brukenthal!”.

Organizatorii vor aduce în faţa publicului costume specifice perioadei, cai şi caleşti, care alegorice, o muzică deosebită, animaţie stradală, artificii şi spectacole, pe traseul Piaţa Unirii – Piaţa Mare. Aspectul carelor alegorice, costumele deosebite şi momentele artistice sunt câteva dintre surprizele pe care le vor avea cei aflaţi pe traseul paradei.

 

Ultima oră

Comentariul meu