CSU Atlassib Sibiu a pierdut din păcate meciul disputat miercuri seară în Sala Transilvania cu campioana U Mobitelco Cluj Napoca. Sibienii au cedat cu 87-89 în fața clujenilor la care Dykes a fost omul meciului.

Echipa pregătită de Cristi Crăciun a început excelent meciul și a dominat lupta sub panou pe parcursul primelor zece minute. Sibiul a condus cu 30-18 la capătul primului sfert, dar Clujul a recuperat din handicap în următoarele zece minute. Chiar și așa CSU a intrat la vestiare cu un avantaj de două puncte, scor 43-41.

Sfertul trei s-a jucat cap la cap. Clujul a recuperat și avansul de două puncte rămas și sfertul patru s-a început de la scorul de 64-64.

Diferența s-a făcut din păcate pe final în favoarea clujenilor. Sibiul a avut șansa să ducă meciul în prelungiri, la scorul de 87-87. Dykes a îngropat însă toate speranțele cu un coș înscris în ultimele secunde și partida s-a încheiat cu victoria oaspeților, scor 87-89.

CSU încheie sezonul 2011 – 2012 pe locul 10 în clasamentul Diviziei A de baschet masculin.

CSU Sibiu:

Scott 11, Riley 6, Austin 3, Popa 1, Crăciun 14, Wisseh 22, Khartchenkov 30.

 

U Cluj:

Paul 13, Krstanovic 14, Mijovic 16, Lawrance 3, Lagrange 10, Dykes 33.

YouTube video

DECLARAȚII ANTRENORI:

Marcel Țenter: ”Nikita ne-a făcut zile fripte”

”A fost un meci extrem de disputat. Mă bucur că ne-am adjudecat acest meci cu o aruncare în ultima secundă. Din nou Dykes a fost imperial. Dincolo de acest coș pe care l-a marcat aș vrea să remarc determinarea jucătorilor mei de a întoarce jocul. Felicit echipa Sibiului pentru acest meci. Știu că trec prin momente grele ca și viață a echipei. Nu pot spun decât că Sibiul va reveni cât de curând acolo unde îi este locul în elita baschetului românesc. Acest Nikita ne-a făcut zile fripte în primul sfert. A trebuit să schimb tot sistemul de joc ca să îl opresc.”

YouTube video

Cristi Crăciun: ”E dureros să pierdem așa”

Un meci mai mult greu psihic decât fizic. Am jucat foarte bine. La ultima fază am vrut sa facem imediat fault. Dykes a luat mingea a făcut patru driblinguri și a dat coș. Știam că pe final de meci el este omul numărul 1 la Cluj. Din păcate chestiile astea ne-au costat nu numai azi ci în tot decursul campionatului. E dureros să pierdem așa. Din păcate noi am terminat cât se poate de rău. Știu că la anul va fi mult mai bine. Noi am avut jucător care să facă diferența, dar între a face diferența și a fi lider de echipă este o diferență enormă. Dykes e lider de echipă la Cluj. Wisseh e un jucător ca oricare alt jucător. Evoluția lui nu m-a mulțumit. De fapt în unele momente m-a mulțumit în altele nu. Cât am jucat ca echipă am fost în avantaj. Când am început să ne credem one man show din nou… Nu e vina lui că am pierdut. Wisseh ne-a câștigat în tur 10 meciuri, dar în retur nu a mai fost același om. Nu poți să dai vina pe el. Omul muncește. Mai mult pentru el, dar… Nu știu”

Cronica preluată de pe csusibiu.ro
Primul sfert

Al doilea sfert

Al treilea sfert

Ultimul sfert

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Tot respectul Cristi Craciun, mi-au placut foarte mult declaratiile tale…pacat ca nu sunt si cei din conducere la fel ca tine 😀

    Bafta sezonul viitor!