Alpinistul român Dan Caba a escaladat cu succes cel mai înalt vârf de pe continentul american, Aconcagua, din Argentina. Expediţia derulată anul acesta a durat 22 de zile şi a fost susţinută şi de compania Transavia.

Vârful Aconcagua, cu o altitudine de 6.962 metri, este cel mai înalt munte din cele două Americi şi, totodată, cel mai înalt din emisfera sudică şi din afara continentului asiatic. Dan Caba a pornit în această expediţie la începutul anului 2012, alături de alţi patru alpinişti: Christine Thellmann, Gabriela Călburean, Oana Şerban şi Csabi Lorintz. Trei dintre ei au reuşit să ajungă în vârf după 12 zile de urcuş, în care s-au confruntat cu numeroase provocări şi temperaturi extreme. Povestea acestei ambiţioase escalade poate fi urmărită pe blogul alpinistului Dan Caba, http://cabadan.wordpress.com/.

„Expediţia pe Vârful Aconcagua a fost un proiect ambiţios şi plin de provocări. Le mulţumesc partenerilor mei pentru susţinere şi invităm toţi românii să fie alături de noi şi în următoarele proiecte pe care le vom face împreună”, a declarat Dan Caba.

„Dan Caba este un model de succes 100% românesc, un sportiv polivalent şi un tânăr de succes well made in Romania. De aceea am decis să-l susţinem şi să formăm un parteneriat de lungă durată. Suntem onoraţi că am contribuit la reuşita lui”, a declarat Ioan Popa, director general Transavia.­­­

Parteneriatul dintre Transavia şi Dan Caba este unul cu tradiţie. Alpinistul a beneficiat de sprijinul Transavia şi în 2009, la escaladarea Vârfului Elbrus, cel mai înalt din Europa. Transavia se angajează să fie alături de Dan Caba în continuare, derulând împreună proiecte ambiţioase: escaladarea pe schiuri de tură a Vârfurilor Ararat din Turcia, Damavand din Iran şi a celor mai înalte creste ale Munţilor Carpaţi şi cucerirea Vârfului McKinley din Alaska.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu