Ancheta vizează „un procuror al Biroului special al Parchetului” din Kosovo şi alte două persoane, precizează poliţia, fără a dezvălui identităţile suspecţilor. Cel de-al treilea suspect nu a fost arestat, a adăugat sursa citată.

Cotidianul Zeri a relatat, sub titlul „Şeful anticorupţie arestat”, că oficialul reţinut este procurorul Nazmi Mustafi. Ziarul precizează că acesta a fost arestat în biroul său şi că poliţia a percheziţionat domiciliul său.

Poliţia anchetează un caz de „extorsiune de bani de la un suspect de către procuror”, a adăugat comunicatul.


Cotidianul Koha Ditore, care îl identifică de asemenea pe oficial drept Nazmi Mustafi, relatează că acesta era responsabil cu dosare deosebit de sensibile, precum cel al fostului guvernator al Băncii centrale din Kosovo Hashim Rexhepi, arestat în iulie 2010.

În decembrie 2011, justiţia din Kosovo a respins acuzaţiile de abuz de putere şi fraudă formulate împotriva lui Rexhepi.

Cotidianul redă afirmaţiile unui martor, Pashk Mirashi, care spune că i-a dat bani lui Mustafi.

Lipsa voinţei politice de a lupta împotriva corupţiei este una dintre cele mai serioase critici aduse autorităţilor din Kosovo de comunitatea internaţională şi de organizaţiile neguvernamentale.

Ultima oră

Comentariul meu