În zilele de 7 – 8 aprilie 2012, între orele 10 – 18, va avea loc a doua ediţie din anul 2012  a Târgului de produse tradiţionale şi ecologice. La această ediţie şi-au anunţat participarea 12 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale, precum şi preparate tradiţionale de post.

Foarte căutat pe parcursul anilor trecuţi, târgul de bucate tradiţionale reprezintă un pol de atracţie pentru toţi cei care sunt în căutarea produselor româneşti autentice, a bucatelor realizate după reţete tradiţionale, cu ingrediente sănătoase, atent selecţionate. Selecţia realizată de organizatori reprezintă, ca de fiecare dată, o garanţie a autenticităţii produselor puse în vânzare.

Târgul îşi propune să promoveze fermierii şi producătorii de specialităţi tradiţionale de calitate, să prezinte produse tradiţionale atestate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi să ofere, prin intermediul animaţiilor culinare prezente în cadrul fiecărei ediţii, ocazia retrăirii atmosferei din vechiul sat românesc, în care astfel de evenimente reprezentau prilejuri de întâlnire, de discuţii, dar şi de petrecere, de gustare a unor mâncăruri delicioase preparate la ceaun sau pe grătar.

La această ediţie şi-au anunţat participarea 12 producători care vor oferi spre vânzare produse din carne (caltaboş, lebăr, cârnaţi de casă, tobă), brânzeturi (telemea, brânză de burduf), dulciuri tradiţionale, precum şi preparate tradiţionale de post: pâine de casă, dulceţuri, gemuri, sirop, zacuscă, turtă dulce. În plus, vizitatorii vor putea cumpăra peşte afumat, preparat după reţete tradiţionale, mai ales că în Duminica Floriilor este dezlegare la peşte.

Participarea a fost numeroasă la toate ediţiile târgului de până acum, mii de vizitatori luând cu asalt standurile producătorilor, pentru a se aproviziona cu pâine de casă, cârnaţi de porc sau de oaie, telemea, cozonac, plăcinte şi multe alte bunătăţi specifice Mărginimii Sibiului. Toate produsele sunt realizate în cantităţi mici, de producători locali, respectându-se tehnicile de preparare tradiţionale.

 

Ultima oră

Comentariul meu