Înghesuială la taxe și impozite. Așa s-a derulat ultima zi în care sibienii au putut să achite fără penalități dările către Direcția Fiscală din Sibiu, fără să plătească penalități. . Numai puţin de 1.600 de sibieni au achitat taxele în primele 5 ore de la deschiderea casieriilor.

Sibienii s-au așezat la cozile de la ghișee încă de la ora 8 dimineața. Majoritatea au dorit să scape de frica penalităților care se adaugă începând de mâine celor care nu au plătit impozitele pe imobile sau la mașini.

„Este ultima zi și am zis să le plătim. Tot cu treabă am fost şi nu am avut timp. Pentru noi la pensionari este ceva această reducere. La mine vin șase lei reducere. De aia am venit să plătim ca să scăpăm de datorii. Am avut tot altele de făcut” a spus Vişa Traian, un sibian care a mers luni să îşi plătească taxele şi impozitele locale. Oamenii au dorit să beneficieze și de bonificația de 5 la sută acordată celor care au achitat taxele și impozitele până astăzi.

„Dacă impozitul e mai mare contează. Dacă e mic e nesemnificativ. Orice contează când ai o reducere”, a spus şi Carmen Veselie.

Peste 1.600 de sibieni au plătit de dimineaţă

Cozile de la ghişee au fost extrem de mari. Numai puţin de 1.600 de sibieni au achitat taxele în primele 4 ore de la deschiderea casieriilor. Cei care nu au achitat taxele se pot aştepta chiar şi la popriri pe salarii.

„În ultima zi de plată a taxelor şi impozitelor locale, oamenii s-au prezentat în număr foarte mare. Au fost aproximativ 1.600 de contribuabili care au achitat astăzi taxele. Aceştia dacă şi-au achitat integral taxele şi impozitele au putut beneficia de bonificaţia de 5 la sută. De asemenea astăzi a fost ultima zi în care impozitele şi taxele pentru primul trimestru al anului puteau fi plătite fără penalităţi. Începând de mâine vor intra majorările de 2 la sută pe fiecare lună de întârziere. Primul pas este de trimitere a somaţiei acasă la cel care nu a plătit. Sperăm că nu se va ajunge la popriri pe salarii”, a explicat Mirela Gligore – purtător de cuvânt primăria Sibiu.
Video: Bogdan Tătăroiu

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu