Gaz Metan şi Astra s-au chinuit ieri să marcheze (0-0), dar n-au reuşit într‑un meci între două deziluzii ale campionatului. Pustai s-a arătat dezamăgit după meci de rezultatul echipei sale.

Astra s-a prezentat la Mediaş cu emoţiile oferite de cele doar 4 puncte care o despart de primul loc retrogradabil, dar cu staff de cupe europene. Dinu Gheorghe şi Mircea Rednic erau la primul meci ca oficiali ai ploieştenilor. Nu le-au trebuit multe zile să facă revoluţie. 6 jucători din cei care erau în lot etapa trecută n-au mai prins ieri foaia de joc, iar trei dintre ei, Rui Miguel, Tigoianu şi Gaucho, au fost chiar puşi pe liber. “Puriul” s-a întors după aproape 4 ani în Liga I şi a anunţat că va face o selecţie dură. Aşa se explică faptul că ploieştenii au tras tare în prima parte şi au avut ocaziile reprizei. Medieşenii s-au simţit stingheri în atac, iar Frăsinescu (6) şi Roman (9) au trimis cu capul în Lung sau pe lângă poartă, la singurele ocazii ale Gazului din prima parte.

Jucătorii lui Pustai au preluat iniţiativa după pauză şi au presat Astra, care rareori a mai ieşit din propriul teren. Silviu Lung a avut însă o paradă de portar mare la reluarea la vinclu a lui Vitinho (52), iar Bawab a trimis doar pe plasa de deasupra porţii lui Lung (76). S-a terminat fără gol la redebutul lui Rednic în Liga I, iar Astra şi Gazul se văd cu grijile retrogradării pe cap, după ce porneau la drum cu vise europene.

Cristi Pustai: ”Am jucat economicos”

Am încercat să jucăm economicos pe Roman și pe devierile lui.  Puteam să și pierdem.  În formula pe care am avut-o azi am jucat pe calitățile lui Roman.  Din păcate Bawab a jucat la 40 la sută, Vitinho la  60 la sută, iar Tahar a căzut fizic după 20 minute. Doar Petre pe benzi a fost mai odihnit. Va fi greu la Mureș pentru că avem amândoi fundașii centrali suspendați

Mihai Teja: ”Mediașul nu ne-a surprins cu nimic”

”Sunt fericit pentru atitudinea jucătorilor. Au luptat pentru fiecare minge. În prima repriză am jucat mai bine și am controlat meciul. Puteam chiar să și marcăm. Mediașul este o echipă așezată, iar în partea secundă am avut ceva probleme. A fost un rezultat echitabil. Mediașul nu  ne-a surprins cu nimic.

Ultima oră

Comentariul meu