Sibienii care vor sa aiba pe masa de Paste o carne de miel crescut sută la sută in conditii ecologice au profitat din plin de o licitate avuta loc in premiera la o expozitie de ovine crescute ecologic. Totul s-a intamplat in localitatea sibiana Vurpar.

Text: Peste 150 de oi si miei au fost prezentate la expozitia organizata in premiera in Romania. Berbecuti, miei si chiar si capre crescute ecologic au fost scoase la vanzare, iar crescatorii nu au dus lipsa de clienti, unul dintre acestia cumparand o turma de sapte exemplare.

„Eu zic ca am facut o afacere destul de buna. Asta conteaza foarte mult. Se vede si greutatea. Ele oricum sunt din luna decembrie si acest metis se pliaza foarte bine la noi in judet. Este o idee foarte buna si aduc felicitari celor care au initiat-o”, a spus Rosca Ioan, unul din cumparatorii la licitatia cu strigare publica.

Printre cumparatori au fost si oameni care au venit special de la zeci de kilometri ca sa duca acasa un miel sanatos pentru a il pune pe masa de Paste familiei si invitatilor. Pretul de pornire al licitatiei s-a cifrat la valoarea de aproximativ 13 lei per kilogram de exemplar viu.[nggallery id=844]

„Da sunt multimit. Un miel frumos. Il iau pentru consum si sper sa fiu multumit de calitatea carnii. Asta conteaza cel mai mult. Am venit de la 30 de kilometri ca sa licitez si sa ofer familiei o carne buna, sanatoasa si fara niciun fel de probleme”, a spus Dragomir Ioan, un alt cumparator.

Crescatorii de ovine crescute ecologic care au fost prezenti la expozitie au salutat ideea de a putea sa isi vanda animalele printr-o licitatie cu strigare si care este dedicata exclusiv celor care aleg sa creasca animalele intr-un mod sanatos.

La expozitie au fost prezenti 16 fermieri, iar evenimentul se doreste a deveni unul de traditie pentru zona Sibiului. Sutele de vizitatori au putut sa cumpere si branza bio la pretul de 15 lei kilogramul. Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol folcloric si o degustare de tocanita din carne de miel crescut ecologic.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu