Un bărbat de 61 de ani și-a găsit sfârșitul chiar în casa în care locuia alături de concubina lui, o femeie în vârstă de 80 de ani. Omul a fost găsit mort pe un scaun lângă patul în care femeia zăcea în comă.video bărbat asfixiat de gaze la cisnădie. o femeie a ajuns la spital

Intoxicația cu monoxid de carbon de la centrala termică a casei a fost fatală pentru bărbatul despre care vecinii spun că mai venea din când în când și stătea cu proprietara casei. Un vecin a fost cel care și-a luat inima în dinți și a intrat în casă prin pod.

”Am venit că suntem prieteni cu ea și am venit să văd ce face. M-am uitat pe geam și nu umbla nimeni prin casă. Am bătut la ușă și am văzut că nu răspunde și m-am dus prin pod. Am deschis ușa și am coborât. Am văzut că el era țapăn pe scaun și ea era aproape moartă. Am dat telefon după salvare și după poliție” a povestit Lavu Ioan, cel care i-a găsit mort în casă.

Vecinii spun că cei doi erau bine sănătoși cu o zi înainte. Femeia și Medeșean Ion, cel care stătea în gazdă la aceasta, obișnuiau să lase centrala mai mult timp pornită pentru a avea mai multă căldură în încăperea în care locuiau.

”Ieri au fost bine și azi unite ce s-a întâmplat. Ieri am fost la ei în casă. Doctorii când au venit au spus că de la centrală l-i s-a tras. Nu au avut probleme până acum. Stăteau singuri. Bătrâna nu are pe nimeni. El era în gazdă la ea”, a spus și Lavu Ana.

Intoxicație fatală

Polițiștii spun că din primele constatări decesul bărbatului a survenit din cauza unei intoxicații cu monoxid de carbon și acesta era deja mort când ei au intrat în casă. ”Poliția orașului Cinsădie a fost sesizată de faptul că în locuința de pe strada Unirii, la numărul 24 se află o persoană decedată și încă una în comă. Ne-am deplasat la fața locului. Din primele cercetări se pare că ar fi vorba de o intoxicație cu monoxid de carbon”, a declarat comisar Georgescu Mihai, de la Poliția Cisnădie

Femeia a scăpat

Bătrâna de 80 de ani a scăpat ca prin minune. Norocul acesteia a fost că vecinul care a intrat în casă a ajuns la timp ca să cheme salvarea și medicii i-au salvat viața. ”La Unitatea de Primiri Urgențe a fost adusă o pacientă în vârstă de 80 de ani din Cisnădie. Aceasta a fost găsită la domiciliu în stare de inconștiență în urma unei intoxicări acute cu monoxid de carbon. A fost transportată la spital de un echipaj SMURD. A început să își revină și începe să vorbească. Starea ei va necesita internare. Se pare că va supraviețui. Nu va fi o problemă legată de această intoxicație”, a declarat Decebal Toderiță, purtător de cuvânt spitalul județean Sibiu. Cei de la regia locală de gaz vor face luni cercetări amănunțite pentru a vedea dacă e vorba de o defecțiune la centrala termică.

Ultima oră

Comentariul meu