Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a găzduit zilele trecute conferința de inchidere a proiectului „Stagiile de pregătire practică a studenţilor un pas important în tranziţia de la studiu la viaţa activă”.

Pentru a marca finalizarea cu succes a acestui program, Universitatea „Lucian Blaga” a organizat miercuri seminarul „Stagiile de practică profesională în pregătirea studentului pentru viaţa activă. Bilanţ şi perspective”, în cadrul căruia, pe lângă sesiunea de comunicări, s-au desfășurat și o serie de workshop-uri menite să ajute la inserția profesională a studenților.

La eveniment au participat și reprezentanți ai instituțiilor partenere ale Universității în acest proiect, respectiv Complexul Naţional Muzeal ASTRA, Casa Corpului Didactic Sibiu, Muzeul Naţional Brukenthal, Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu şi S.C. COMPA S.A.

În grupul țintă al programului s-au numărat aproape 200 de studenți de la Facultatea de Litere și Arte, dintre care 48 au fost premiați pentru rezultatele deosebite obținute pe durata stagiului de practică.

“Prin acest program am demonstrat că suntem o facultate activă și implicată în viața comunității din care facem parte. Obiectivul nostru este să formăm profesioniști cu un grad ridicat de pregătire teoretică și practică“, a declarat conf. univ. dr. Alexandra Mitrea, decan al Facultății de Litere și Arte.

Studenții implicați în program au primit aprecierea tutorilor și mentorilor sub observația cărora și-au desfășurat activitatea de practică. “La Brukenthal suntem obișnuiți să lucrăm cu trecutul și prezentul. Prin acest proiect am avut ocazia să lucrăm și cu viitorul, și aume studenții, pe care i-am privit ca pe niște colegi mai tineri“, a spus Constantin Ittu, directorul Bibliotecii Brukenthal.

Lucrările prezentate în sesiunea de comunicări, precum și o serie de eseuri pe tema “Instituția perteneră în dialog cu studenții“ realizate de către studenții Facultății de Litere și Arte au fost reunite în volumul Seminarului organizat de Universitatea “Lucian Blaga”  în cadrul proiectului, sub coordonarea lect. univ. dr. Dumitra Baron- Manager de Proiect, conf. univ. dr. Blanca Grama- Director Departament de Orientare în Carieră a Studenților și conf. univ. dr. Alexandra Mitrea, Decan al Facultății de Litere și Arte.

Proiectului „Stagiile de pregătire practică a studenţilor – un pas important în tranziţia de la studiu la viaţa activă” a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 2 Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii, Domeniul major de intervenţie 2.1 Tranziţia de la şcoală la viaţa activă.

Ultima oră

Comentariul meu