„Dacă aş fi tatăl unui asemenea monstru, aş tăcea de ruşine”, a afirmat Alain Juppe, intervievat de Radio Classique. Consilierul special al preşedintelui Nicolas Sarkozy, Henri Guaino, a remarcat o anumită „indecenţă” în intenţia proclamată a tatălui lui Merah.

„Este dreptul său, dar nu am decât un cuvânt pe buze: indecenţă”, a reacţionat marţi dimineaţă Guaino, la postul de radio France Culture. „Acest tip este un monstru care a ucis cu sânge rece”, a adăugat el.


Tatăl lui Mohamed Merah, asasinul francez de origine algeriană împuşcat joi, a declarat joi pentru AFP că vrea să depună plângere împotriva Franţei, pentru că i-a ucis fiul. „Vreau să angajez cei mai mari avocaţi şi să muncesc tot restul vieţii mele pentru a plăti costurile. Vreau să depun plângere împotriva Franţei, pentru că mi-au ucis fiul”, a declarat Mohamed Benalel Merah.



Citeşte şi:
Tatăl lui Mohamed Merah vrea să depună plângere împotriva Franţei pentru uciderea fiului său

„Franţa este o ţară mare care avea mijloacele de a îl opri pe fiul meu în viaţă. Puteau să îl paralizeze cu gaz şi să îl oprească, dar au preferat să îl omoare”, a afirmat acesta.

„Am hotărât să îmi îngrop fiul în Algeria”, a declarat Merah. „Fratele său Abdelghani m-a contactat să mă asigure că va lua toate măsurile necesare pentru a îl aduce în Algeria. Mohamed (Merah) are un paşaport algerian şi este înscris la consulatul din Toulouse de când s-a născut”, a adăugat acesta.

Mohamed Merah, în vârstă de 23 de ani, a fost ucis joi în cadrul intervenţiei poliţiştilor de la unitatea de elită RAID într-un apartament din Toulouse (sud-vest), după 32 de ore de asediu.

La 11, 15 şi 19 martie, Merah a ucis şapte persoane la Toulouse şi Montauban, dintre care trei paraşutişti, trei elevi şi un profesor de la o şcoală evreiască.



Citeşte şi:
ATACURILE DIN TOULOUSE: Poliţia franceză deţine un montaj video al crimelor comise de Mohamed Merah

Ultima oră

Comentariul meu