video – foto: un copil de 13 ani a murit într-un tragic accident la alțâna

Adolescentul de numai 13 ani a fost victima unui autoaccident petrecut pe drumul județean 106 Sibiu – Agnita. Mașina în care se afla s-a dat peste cap după ce a lovit un cap de pod.video – foto: un copil de 13 ani a murit într-un tragic accident la alțâna

Copilul din Bârghiș mergea cu doi verișori într-un sat vecin ca să cumpere vopsea pentru o casă. Șoferul a intrat prea tare într-o curbă, iar mașina a zburat pur și simplu în aer, după care a lovit un cap de pod și s-a dat peste cap de câteva ori.

”Mașina aceasta roșie, cred că BMW, a venit dinspre Bârghiș cu viteză și nu a mai putut să se redreseze și la pod s-a dat peste cap. A avut viteză mare. A fost din păcate fatal pentru un copil acest accident” a povestit Clinciu Nicolae, un martor la acest accident.

Resuscitat 40 de minute

Chiar dacă SMURD-ul a ajuns rapid la fața locului băiețelul nu a mai putut fi readus la viață, deși manevrele de resuscitate au durat mai bine de 40 de minute. Șoferul în vârstă de 19 ani și un alt tânăr de 18 au fost și ei răniți în accident.

”La fața locului am găsit trei victime. Doi adulți și un copil de 13 ani. La copilul de 13 ani s-au efectuat manevrele de resuscitare timp de 40 de minute. Copilul avea fracturi multiple. Mai sunt doi adulți care sunt conștienți, iar aceștia au fost transportați la Spitalul din Sibiu”, a declarat doctorița Daniela Țăran de la SMURD Sibiu.

Jale în comunitarea romă locală

Copilul era crescut de bunicii săi în satul Bârghiș pentru că părinții sunt plecați la muncă în Italia. La locul accidentului s-au strâns imediat rudele din comunitatea romă, iar poliția i-a oprit cu greu ca să nu ajungă la locul accidentului.

”Era în mașină cu doi verișori. Mergeau până la Alțâna să cumpere ceva pentru casă. Ne-au anuțat cei de la poliție. Atunci am fugit aici că am știut că e ceva grav. Toți trei sunt verișori din frați”, a povestit bunicul copilului decedat.[nggallery id=840]

A avut viteză mare

Polițiștii sibieni spun că viteza prea mare a fost cauza accidentului produs pe drumul dintre Sibiu și Agnita în afara localității Alțâna.

”Evenimentul rutier s-a petrecut pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, astfel că șoferul într-o curbă a pierdut controlul asupra mașinii, a derapat, a lovit un cap de pod după care s-a răsturnat. În urma autoaccidentului a rezultat decesul unui copi în vârtă de 13 ani aflat pe locul dreapta față și rănirea ușoară a unui pasager aflat pe locul din spate”, a declarat Inspectorul Principal Luciana Balteș, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri aproximativ două ore, timp în care s-au format coloane de mașini pe ambele sensuri de mers.

Ultima oră

Comentariul meu