Lansare de carte „Descoperind China – Beijing” la Biblioteca Astra

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu vă invită să participați, miercuri, 28 martie 2012, orele 18:00, în Foaier (corp B), la lansarea volumului Descoperind China – Beijing, cea mai recentă apariție editorială a jurnalistului Dan Tomozei.Lansare de carte „Descoperind China – Beijing” la Biblioteca Astra

Volumul „Descoperind China – Beijing” pune laolaltă o mică parte din experienţele deosebite trăite, la pas, în capitala Chinei. O metropolă cu peste 20 milioane de locuitori şi tot atâtea motive pentru a considera Beijingul a doua mea casă. O casă în care, în ciuda diferenţelor culturale, a greutăţilor întâmpinate în învăţarea limbii mandarine, mi-am regăsit liniştea pierdută în patria natală, deconectată de la principii şi morală. O casă în care am redescoperit preţuirea pentru viaţă şi bucuria de a trăi în aprecierea valorilor simple, fireşti şi naturale. O casă cu prieteni chinezi şi români fără de care nu aş fi ajuns să descopăr China, Beijingul şi cultura chineză.

Prezenta carte este o pledoarie pentru prietenie şi bucuria de a descopri noi prieteni foarte departe de casă. O mărturie despre locuri pe care puţini dintre români vor avea şansa să le cunoască, dar care merită descoperite atât ca o valoroasă lecţie de istorie şi mai ales ca o lecţie despre rezistenţă, asumare şi permanentă revenire la valori.

„Descoperind China – Beijing” este o dedicaţie făcută celor care trudesc cu impresionante eforturi pentru păstrarea relaţiilor de prieteniei chino-române în matca tradiţională, fie că aceşti truditori sunt în diplomaţia, în instituţiile media sau administraţia centrală din Beijing, cu toţii având ca liant limba română.

 

Ultima oră

Comentariul meu