video flaviu stoica: ”csu are nevoie de un buget dublu ca să facă performanță”

Fostul antrenor al lui CSU Sibiu, Flavius Stoica a vorbit într-o conferință de presă organizată de clubul sibian despre situația de la echipă. Stoica a făcut o analiză și asupra sezonului actual și crede că CSU ar avea nevoie de o susținere financiară mai bună.video flaviu stoica: ”csu are nevoie de un buget dublu ca să facă performanță”

Flaviu Stoica, om de care se leagă practic istoria lui CSU Sibiu până la începutul anilor 90, a dorit să comenteze și el situația de la echipa la care a pus suflet încă de la înființarea ei. Distinsul tehnician și om de baschet spune că diferența de bugete a fost unul din motivele pentru care Sibiul are parte de un sezon mai slab. ”Probabil a fost un an care a început puțin mai șchiop și ezitant. Se întâmplă în performanță și mai ales în campionatul acesta foarte echilibrat. În România au apărut lucruri ce nu trebuie neglijate. Au apărut cluburi bogate și orașe cu interes pentru baschet ceea ce este un lucru foarte bun. Să sperăm că de la anul lucrurile se vor îndrepta și pe plan local la Sibiu. Este foarte greu să construiești și să duci până la mare performanță o echipă cum a dus-o Mircea Vulc când a adus două titluri.

Nu se intră în play-off! Și dacă se intra în play off ce era? Mai erau 3-4 meciuri în plus cu cheltuieli foarte mari”, a spus acesta.

Săgeți către afaceriștii locali

Flaviu Stoica este dezamăgit că un oraș ca Sibiul în care sunt foarte mulți oameni de afaceri puternici și firme care ar putea să susțină sportul, nimeni nu ajută sportul local. ”Eu voi oferi ca și până acum un suport teoretic pentru CSU Sibiu. Eu și până acum am avut multe discuții cu Mircea Vulc pe parcursul ultimilor ani. Normalitatea până acum la Sibiu a fost performanța. În primul rând domnii din conducerea clubului trebuie să depună eforturi în a găsi resurse materiale mai mari. În momentul în care noi vom reuși să ducem bani mai mulți adică să dublezi bugetul, poți să optezi pentru jucători mai buni și atunci poți să și faci o echipă mai bună. Din păcate la Sibiu sportul se chinuie la toate nivelurile. Parcă în Sibiu oamenii aceștia bogați nu prea apar să susțină sportul. Nu știu ce ce. Dar din păcate nu se văd”, a mai spus acesta.

Recomandări pentru Cătălin Vulc

Flaviu Stoica a făcut o scurtă analiză și asupra a ceea ce s-a întâmplat în acest sezon la CSU Sibiu și despre antrenorul actual al echipei. ”Cătălin Vulc este un copil și un antrenor bine școlit. Pe el trebuie să îl susțină rezultatele. Să se termine campionatul și se lua o decizie. Mai are de învățat și mai are nevoie de puțină experiență. Este un antrenor receptiv și ascultător.

Criza de rezultate a venit din lipsa banilor și a jucătorilor de valoare. Toți jucătorii au cerut între 6.000 și 9.000 de euro. Păi cine să le dea atâția bani? Deocamdată la Sibiu nu sunt atâția bani”, a mai spus acesta.

VEZI ÎNREGISTRAREA VIDEO PENTRU DECLARAȚII COMPLETE

Ultima oră

Comentariul meu