Oscar Sanchez a fost eliberat după 626 de zile de închisoare, după o decizie a unui tribunal din Napoli, în sudul Italiei.

„În cele din urmă, nevinovăţia mea a fost dovedită pentru că nu am făcut nimic rău”, le-a declarat el reporterilor pe aeroportul din Barcelona, unde era aşteptat de aproximativ 20 de rude şi prieteni veniţi din Montgat, o suburbie a oraşului în care Oscar Sanchez lucra ca spălător de maşini înainte de arestarea sa în Italia.

Vizibil emoţionat, el a povestit infernul prin care a trecut în timpul detenţiei sale, susţinând că a fost victimă a unor „arsuri şi lovituride picior în piept” din partea altor deţinuţi.


Bărbatul, în vârstă de aproximativ patruzeci de ani, a fost condamnat în 2010, în Italia, la 14 ani de închisoare pentru trafic de droguri, potrivit Ministerului spaniol al Afacerilor Externe.

De fapt, potrivit presei spaniole, Oscar Sanchez a fost victima unui furt de identitate comis de un infractor uruguayan, Marcelo Roberto Marin, care a folosit documente lui pentru diverse lucruri precum cumpărarea de abonamente telefonice sau rezervări hoteliere.

Miercuri, după un lung proces „urmărit îndeaproape de Spania”, conform unui purtător de cuvânt al ministerului, Curtea de Apel din Napoli a hotărât într-un final că el nu a comis actele de care a fost acuzat, şi a decis eliberarea lui.

El se va putea întoarcă la vechiul său loc de muncă ca spălător de maşini, proprietarul garajului din Montgat păstrându-i postul.

Ultima oră

Comentariul meu