Monarhul spaniol va fi primit de către membrii preşedinţiei tripartite a Bosniei, musulmanul Bakir Izetbegovici, sârbul Nebojsa Radmanovici şi croatul Zeljko Komsici, confor unui comunicat.

În Piaţa Spaniolă, din centrul Mostar, care a fost reconstruită cu fonduri din partea ONU şi Guvernului Spaniei, Juan Carlos va depune o coroană de flori la monumentul ridicat în memoria celor 23 de soldaţi spanioli care au murit în timpul misiunilor din Bosnia.

Regele se va plimba de-a lungul Podului Vechi din Mostar, o capodoperă a arhitecturii otomane distrusă în timpul războiului bosniac şi restaurată în 2004, cu asistenţă financiară din partea comunităţii internaţionale.


Juan Carlos a vizitat deja Bosnia pe 5 ianuarie 1998 pentru a celebra cea de a 60-a aniversare a sa, alături de trupele spaniole.

Bosnia s-a confruntat cu un război inter-comunitar între anii 1992 şi 1995, ONU şi NATO organizând mai multe misiuni succesive de menţinere a păcii, care au fost înlocuite cu forţa europeană Eufor, din care fac parte 1.300 de militari.

Ultima oră

Comentariul meu