„Tehnologiile folosite în sistemele de rachete ruseşti le permite acestora să penetreze toate sistemele antirachetă existente sau aflate în stadiul de proiect”, a declarat Rogozin în cadrul unei vizite la institut.

„Pot spune că progresele înregistrate de MIT în acest domeniu vor fi fără îndoială utilizate în programele naţionale de armament”, a continuat el.

„Acest lucru va permite Rusiei să se simtă în siguranţă absolută chiar dacă sistemul de apărare antirachetă va fi dezvoltat la nivel mondial, aducând atingere intereselor noastre”, a subliniat vicepremierul care se ocupă de complexul militaro-industrial rusesc.


MIT dezvoltă şi fabrică sisteme de rachetă strategice Topol-M şi rachete balistice intercontinentale Bulava.

În cadrul summitului NATO de la Lisabona din 2010, Moscova şi Washingtonul au convenit să coopereze în domeniul apărării antirachetă europene. Totuşi, părţile nu au reuşit să se înţeleagă în privinţa arhitecturii viitorului scut.

În plus, parteneriatul nu s-a concretizat, Statele Unite refuzând să ofere garanţii că viitorul scut antirachetă nu va fi îndreptat împotriva forţelor strategice ruse.

La 3 şi 4 mai, Moscova va găzdui o conferinţă internaţională pe tema apărării antirachetă la care Ministerul Apărării va prezenta dovezi privind pericolul reprezentat de scutul antirachetă european pentru potenţialul nuclear rus.

Ultima oră

Comentariul meu