VIDEO – FOTO Studenţii sibieni au "alergat" după un loc de muncă la “Student-Jobs 2012”

Bursa Locurilor de muncă pentru studenţii din Sibiu a atras ca un magnet pe tinerii care studiază la Universitatea din oraş. Cursanţii de la facultăţile sibiene şi-au depus CV-uri pentru un loc de muncă şi sunt optimişti. Aproximativ 120 de locuri de muncă de la 20 de angajatori au fost la dispozitia studentilor sibieni.VIDEO – FOTO Studenţii sibieni au "alergat" după un loc de muncă la “Student-Jobs 2012”

Mirajul unui job încă de pe băncile facultăţii şi dorinţa de a găsi de lucru înainte de terminarea studiilor i-au făcut pe studenţi să meargă încă de la primele ore la evenimentul organizat special pentru ei.

“Eu zic ca sunt destule de multe companii care au locuri de munca atractive pentru studenti. Eu momentan caut un stagiu de practica si sper sa gasesc. Dat fiind faptul ca sunt student si nu am experienta o sa incerc sa gasesc un job”, a povestit Georgiana Bradescu.

Unii dintre tineri au plecat plini de optimism după ce au dat interviuri pentru joburi part time sau full time. Toţi vor însă un salariu bun şi o slujbă cel puţin decentă.

“Este o idee foarte buna avand in vedere ca anul acesta termin si eu facultatea. Sper sa am sansa de a ma angaja intr-o companie multinationala. Am gasit ceva pe placul meu. Sa speram ca este o sansa pentru a ma angaja. Un loc de munca ar trebui sa imi permita sa ma dezvolt profesional si castigul sa fie pe masura lucrurilor pe care le voi face in acea firma”, a spus şi Petrache Andreea Violeta.[nggallery id=833]

Vor joburi bine plătite

Au fost însă şi cazuri în care motivul pentru vizita la bursa a fost curiozitatea sau o plimbare relaxantă. “Caut o oportunitate ca sa reusesc sa acumulez mai multa experienta. Daca gasesc un loc de munca care sa m-i se potriveasca ar fi bine. As vrea pentru inceput un loc de munca care sa imi permita sa promovez”, a declarat şi Albu Alexandra.

video
play-sharp-fill

Evenimentul a fost făcut special de către Universitatea din Sibiu pentru a da o mână de ajutor studenţilor ce îşi doresc să aibă un job încă de pe băncile facultăţii. “Un lucru important. E nevoie in universitati sa creem un echilibru intre teorie si practica. (…) Metoda aceasta de intership i face pe angajator sa cunoasca studentii si apoi sa i angajeze in companii. Sper ca numarul de studenti angajati sa fie cat mai mare”, a spus şi Ioan Bondrea, rectorul ULBS.
video: Bogdan Tătăroiu
video
play-sharp-fill

Ultima oră