maratonul de 25 de ore de teatru pornește și arteziana din piața mare

Fântâna din Piaţa Mare va fi pornită pentru prima dată anul acesta, în cadrul maratonului teatral “25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP”, aflat la a doua sa ediţie.maratonul de 25 de ore de teatru pornește și arteziana din piața mare

Ziua de duminică va începe în forţă în Piaţa Mare din Sibiu. După ce la ora 08.00, ATRIUM Cafe va găzdui work-shop-ul de înviorare spirituală, ”Poezie la micul dejun”, ora 10.00 îi va găsi pe sibieni în PIAȚA MARE, la work-shop-ul de înviorare trupească.

Actorii invitaţi, organizatorii festivalului, studenţii secţiei de actorie din cadrul Departamentului de Artă Teatrală a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, îmbrăcaţi în pijamale, vor efectua un set de exerciţii fizice. Stomatologul oficial al festivalului îi va învăţa cum se efectuează un periaj dentar corect.

Studenţii îşi vor scoate din dulapuri cele mai bune pijamale, se vor înarma cu periuţe de dinţi, participând astfel la work-shop-ul de înviorare, bine venit după o noapte în care spectacolele vor fi jucate fără oprire în diferite locaţii din oraş. Tot în cadrul “work-shop”-ului, pe lângă periajul dentar, exerciţiile fizice şi alte surprize pregătite de către participanţi, fântâna din Piaţa Mare va fi pornită în premieră anul acesta.

Conceptul din spatele evenimentului out-door stă în versurile domnului Horaţiu Mălăele: “Când voi lovi odată eu cu barda/ Această stâncă are să se crape/ Şi va ţâşni din ea izvor de ape/ Băieţi, aceasta este Arta!”. Domnul Horaţiu Mălăele, a fost invitat să participe, împreună cu organizatorii festivalului, la evenimentul descries mai sus.

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop”, desfăşurat la Sibiu, sub sloganul „RESPIRĂ. TEATRU”, este o acţiune organizată de Asociaţia Culturală „BIS”, cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Biletele şi invitaţiile se găsesc la Agenția Teatrală, Librăria Humanitas şi la Atrium Cafe.

La evenimentul out-door şi la conferinţa de la Librăria Humanitas (“25 de ore din viaţa unui om baroc” ), intrarea este liberă.

 

Ultima oră

Comentariul meu