controale în hula bradului la comercianții de brânză și cașcaval

În cursul zilei de 20 martie 2012, Serviciul de inspecţie şi control din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu, a organizat o acţiune de control în zona Intersecţia Veştem DN 1- Hula Bradului, în baza tematicii de verificare a zonelor cu activitate turistică, precum şi a unor sesizări primite de la cetăţeni, de încălcare a normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de către operatori din domeniul alimentar, cu activitate în această zonă.controale în hula bradului la comercianții de brânză și cașcaval

Au fost verificaţi 8 comercianţi particulari care valorificau brânzeturi la marginea şoselei naţionale.în această zonă.

În urma acestui control, s-au constatat abateri de la legislaţia din domeniu, prin faptul că se practică comercializarea brânzeturilor de către diferiţi cetăţeni din localităţile Tălmăcel şi Boiţa la marginea şoselei, cu produse expuse în aer liber şi praf, în spaţii care nu sunt înregistrate sanitar veterinar pentru această activitate.

S-au aplicat o amendă în valoare de 600 lei, şi 9 ultime avertismente producătorilor individuali îdentificaţi în timpul controlului.

De asemenea persoanelor în cauză li s-a înmânat o somaţie, sub semnătură, prin care începând cu data de 21.03.2012 se interzice comercializarea produselor alimentare în această zonă.

Producătorii îndividuali care doresc să valorifice produsele obţinute prin procesarea laptelui de vacă şi oaie de la animalele din proprietate, pot face acest lucru în spaţii autorizate, respectiv hale agroalimentare din pieţe, sau unităţi de comercializare cu spaţii speciale destinate în acest scop, după ce obţin de la D.S.V.S.A. Sibiu “Documentul de înregistrare ca Centru de prelucrare lapte integrat în unitate”(comform Ordinului A.N.S.V.S.A. nr. 111 din 2008  şi produsele sunt sub control sanitar veterinar, În caz contrar se aplică amendă cuprinsă între 600 şi 1.000 lei şi confiscarea produselor.

 

Ultima oră

Comentariul meu