video sibienii s-au pus la coadă de la 6.00 pentru înscrierea copiilor în clasa i

Sibienii se înghesuie să îşi înscrie copiii la clasa pregătitoare şi în clasa I, în special la şcolile din centrul oraşului. Şcolile cu predare în limba germană sunt şi ele căutate, un bun exemplu fiind Şcoala I.L. Caragiale de la Vasile Alecsandri.video sibienii s-au pus la coadă de la 6.00 pentru înscrierea copiilor în clasa i

Părinţii s-au pus la coadă încă de la 6 dimineaţa la şcolile din centrul Sibiului. La Şcoala Regina Maria înscrierile au avut parte de oameni la coadă mai toată ziua.

“Am ajuns înainte de ora 8.00 cu vreo 10 minute şi programul era de la 8.30. Deci au dat drumul la sistem la 8.30 şi am stat până la 10.10. În faţa mea mai erau în jur de 10 oameni. Nu erau mulţi dar se stă mult la fiecare. În jur de 15 locuri. Sunt optimistă că voi înscrie copilul aici pentru că îndeplinesc două puncte din condiţiile speciale pe care le cer ei că altfel nu aveam şanse”, spune Toma Loredana, o mămică venită aici să îşi înscrie copilul.

Schimbă domiciliul ca să fenteze criteriile

În disperarea de a prinde un loc la o unitate de învăţămât din zonele centrale ale Sibiului, părinţii au apelat la şi la metoda unui domiciliu de flotant în speranţa că vor avea întâietate pe liste. La şcoala Regina Maria aproape toată lumea a prezentat Cărţi de Identitate cu viză de flotant. „Nu e vorba de fentat criteriile. Toţi cei care doresc să se înscrie în etapa asta se înscriu în cursul acestei săptămâni după care vom trece la criterii. 90 la sută din cei care s-au înscris în prima etapă au avut viză de flotant. Un număr de 66 de dosare erau depuse în prima etapă pentru 75 de locuri, iar astăzi s-au înscris 10 pentru cele 9 locuri rămase. Evident tot cursul acestei săptămâni se fac înscrierile aşa că probabil vor veni mai mulţi” spune Salade Nicolae – director Regina Maria.

YouTube video

Se caută şi şcolile în limba germană
La mare căutare sunt în Sibiu şi şcolile la care predarea se face atât în limba română cât şi în cea germană. Părinţii şi dascălii deopotrivă spun că este un mare avantaj ca limba germană să fie învăţată de la primii paşi în şcoală. Una din şcolile căutate din oraş este I.L. Caragiale de pe strada Vasile Alecsandri.

„La limba germană învăţat ieri grupul de litere Ş. Am discutat puţin cu ei. (…). Categoric că este un avantaj pentru copii să înveţe germana de mici. Ei învaţă diferit faţă de un adult. Ei prind mult mai repede decât un adult şi bineînţeles că beneficiile se cunosc când ajung la maturitate. Au mult mai multe şanse decât un copil care poate nu cunoaşte limba aceasta”, ne-a povestit Rusu Costea Alexandra, învăţătoare la clasa I.

YouTube video

Din cele 3.800 de locuri puse la dispoziţie pentru înscrierea în clasa I, un număr de 3.058 au fost ocupate după prima etapă de înscrieri.

VIDEO: BOGDAN TĂTĂROIU

Ultima oră

Comentariul meu