spectacolul „ispita cioran” a fost premiat în cadrul galei premiilor radio românia cultural

Spectacolul „Ispita Cioran” în regia lui Gavriil Pinte a fost premiat aseară la categoria Teatru în cadrul celei de-a XII-a Gale a Premiilor Radio România Cultural. Ceremonia din acest an a avut loc la Teatrul Odeon din București, iar amfitrionii evenimentului au fost actorii Emilia Popescu și Ștefan Bănică.spectacolul „ispita cioran” a fost premiat în cadrul galei premiilor radio românia cultural

„Primesc acest premiu cu emoție și bucurie pentru că există oameni sensibili la aceste spectacole. ” a declarat Gavriil Pinte pe scena Teatrului Odeon. La aceeași categorie au mai fost nominalizați actorul Sorin Leoveanu pentru rolul titular din spectacolul „Caligula” de la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și regizorul Călin Mocanu pentru coordonarea Festivalului Internațional „Bucurii pentru copii”. Juriul din acest an a fost format din scriitorul şi profesorul Titus Vîjeu, scriitorul şi traducătorul Bogdan Ghiu, regizorul Attila Vizauer, eseistul şi traducătorul Valentin Protopopescu, publicistul şi eseistul Dorin Liviu Bîtfoi şi muzicologul Oltea Şerban-Pârâu. Anul acesta Radio România Cultural a acordat premii la douăsprezece secţiuni diferite care au fost gândite pentru a crea o imagine cât mai fidelă a lumii culturale româneşti şi a celor mai importante realizări ale anului 2011, în diferite domenii ale culturii.

„Ispita Cioran“ este o producție originală a Teatrului Național „Radu Stanca“ Sibiu ce a avut premiera pe data de 14 mai 2011. Spectacolul reprezintă cea de-a patra producţie marca Gavriil Pinte la Sibiu şi îşi propune să reconstruiască simbolic călătoria imaginară, înapoi spre Răşinari, a marelui filosof român Emil Cioran într-un vagon de tramvai, pe ruta Sibiu – Răşinari şi retur. Itinerariul începe de la intrarea principală în Muzeul în Aer Liber şi continuă, cu opriri scurte, de-a lungul Pădurii Dumbrava până în satul Răşinari, unde publicul este invitat să coboare pentru un popas mai lung. Călătoria continuă înapoi spre Sibiu păstrând atmosfera fascinantă, plină de lirism şi muzicalitate. Evenimentele sunt aduse în faţa privitorilor în ordine cronologică: naşterea, copilăria, izgonirea de acasă, înaintarea în vârstă, dragostea târzie pentru Friedgard Thoma şi imaginea finală a morţii sale. Actorul Marius Turdeanu a fost nominalizat la Premiile UNITER din acest an pentru rolul jucat în acest spectacol.

Ultima oră

Comentariul meu