Partidul Democrat (PD) şi Partidul Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) pot forma o nouă alianţă, cu atragerea altor deputaţi, existând totodată posibilitatea ca Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) să se alieze cu unul dintre membrii AIE, a declarat Dodon, citat de Jurnal de Chişinău în ediţia online, adăugând că „reformarea” actualei coaliţii guvernamentale „ar putea avea loc în timpul apropiat, cu excluderea Partidului Liberal (PL)”.

„Până la sfârşitul anului, AIE va fi reformatată, chiar fără dorinţa PCRM sau a socialiştilor, iar (liderul PL Mihai) Ghimpu nu va face parte din viitoarea alianţă”, a subliniat el.


În opinia sa, Ghimpu este „prea interesat de funcţii”.

„Pentru unii lideri AIE, actul de guvernare înseamnă doar posibilitatea de a obţine careva funcţii. Pe Ghimpu îl interesează doar funcţiile. Noi suntem categoric împotrivă ca unionişti de genul Ghimpu să se afle la guvernare. Atât timp cât astfel de partide vor fi la putere, guvernarea nu va fi eficientă”, a spus Dodon

„Domnul Ghimpu este un bufon politic, care a ajuns la guvernare şi continuă să îşi şantajeze colegii din AIE. Este ultimul joc politic din viaţa sa şi dumnealui înţelege acest lucru foarte bine”, a adăugat Dodon, în cadrul unei emisiuni la postul Publika.

Referitor la „reformatarea” AIE, Dodon apreciază că actuala alianţă s-ar putea menţine doar dacă va avea succese mari, însă el a declarat că este sigur că Alianţa nu are şanse să obţină succese deosebite pe plan economic.

Despre noul preşedinte moldovean Nicolae Timofti, Dodon a spus că acesta poate să fie „un arbitru bun”.

Ultima oră

Comentariul meu