Negocierile între Rusia şi statele occidentale privind scutul antirachetă dezvoltat de SUA sunt în impas, din cauza reticenţei Occidentului faţă de cererea Moscovei de a-i acorda garanţii că proiectul nu va ameninţa securitatea Rusiei. Medvedev a precizat însă că Rusia este dispusă să continue negocierile, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

„Nu am închis uşa şi organizăm conferinţe şi discutăm cu partenerii noştri”, a declarat el în faţa unor oficiali din Ministerul Apărării, la Moscova. „Dar trebuie să fim pe deplin pregătiţi până în 2017-2018 pentru un răspuns”, a adăugat el.


Ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov, a declarat că Rusia este pregătită să-şi explice poziţia la o conferinţă internaţională privind apărarea antirachetă, care va avea loc la Moscova în mai.

„Suntem pregătiţi să ne explicăm poziţia la conferinţa internaţională privind apărarea antirachetă, de la Moscova, din 3-4 mai”, a precizat ministrul. El a adăugat că ministerul său a început să lucreze la un posibil răspuns militar faţă de proiectul NATO, aşa cum a cerut preşedintele în noiembrie.

Ultima oră

Comentariul meu