video legumele de primăvară au invadat piețele din sibiu. vezi prețurile!

Vremea frumoasă de afară i-a îndemnat pe sibieni să meargă spre piețele din oraș ca să se aprovizioneze cu primele verdețuri din 2012. Ceapa verde, spanacul și ridichiile au fost preferatele cumpărătorilor.video legumele de primăvară au invadat piețele din sibiu. vezi prețurile!

Forfotă multă și plase pline cu verdețuri. Aceasta este atmosfera din piețele din municipiul Sibiu. Țăranii au adus primele recolte de legume de primăvară iar sibienii nu le-au ocolit.

”Am făcut cumpărături de primăvară. Am luat spanac și arpagic pentru grădină. E prima dată când fac spanac în primăvara aceasta. Am făcut de iarnă dar acesta este proaspăt. Este primul spanac pe 2012. Bani să fie că restul găsim”, spune Angela Aspru, o sibiancă ieșită la cumpărături vineri după amiază.

Producătorii veniți de la sute de kilometri distanță, din sudul României, își freacă mâinile de bucurie pentru că oamenii au început să vină în piețe ca să le cumpere produsele.

”Cumpără lumea verdețuri. Avem ustoroi, ridichii, ceapă, spanac. Avem de toate. Verdețurile se vând. Ceapa se vinde cel mai bine”, spune și Bereucă Maria, producător din județul Olt.

Prețuri acceptabile

O legătură de ceapă costă 2 lei, la fel ca și cea de ridichie. Spanacul se vinde cu 8 lei kilogramul în timp ce o salată stufoasă costă aproximativ 3 lei. Prețurile sunt considerate totuși mari de cumpărători. ”Găsești tot ce îți poftește inima și sufletul. Am luat 2 salate niște ceapă și ridichi. Prețurile sunt mari ca să nu zic foarte mari. Merită să îți faci pofta cu niște trufandale de primăvară. Dacă găsim de la producători este bine. Să fie cât mai eco”, spune și Nelu Taflan.

Municipalitatea sibiană spune că gradul de ocupare al piețelor din oraș este unul foarte bun și se așteaptă ca până la finele lunii acesta să fie aproape de sută la sută.

YouTube video

video: Bogdan Tătăroiu

Ultima oră

Comentariul meu