„Bună ziua, oameni buni! În acest moment decolăm de pe aeroportul internaţional Jose Marti (din Havana) spre sud, spre patrie! Mulţumită lui Dumnezeu!”, a scris Chavez pe contul său de Twitter.

Preşedintele cubanez Raul Castro „a venit la aeroport pentru a îşi lua rămas bun”, a adăugat Chavez care declară de asemenea că a luat masa cu aliatul şi prietenul său Fidel Castro, care a renunţat la putere în Cuba din motive de sănătate.

Tratat deja în 2011 în Cuba şi în Venezuela pentru cancer în zona pelviană, preşedintele Chavez a fost operat la 26 februarie de o tumoare canceroasă în aceeaşi zonă, procedură despre care medicii nu au dat mai multe detalii.


În timpul convalescenţei sale, Chavez a anunţat că va continua cu radioterapie şi eventual cu alte tratamente complementare.

Televiziunea oficială din Venezuela a difuzat în această perioadă imagini cu preşedintele în convalescenţă, care a spus mereu că s-a recuperat complet, aşa cum a declarat şi după prima sa operaţie în iunie 2011.

Aflat la putere din 1999, Chavez aspiră la un nou mandat de şase ani în urma viitoarelor alegeri prezidenţiale de la 7 octombrie, unde îl va înfrunta pe candidatul opoziţiei Henrique Capriles Radonski, guvernator al bogatului stat Miranda.

Ultima oră

Comentariul meu