video foto îmbulzeală pentru un loc de muncă la sibiu la ajofm

O minibursă a locurilor dee muncă cerută de un angajator din domeniul fabricării de accesorii pentru autovehicule a făcut ca sute de sibieni să vină să se înghesuie pentru un interviu.video foto îmbulzeală pentru un loc de muncă la sibiu la ajofm

Peste 300 de oameni au luat cu asalt sediul Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă Sibiu cu speranța că vor fi selectați pentru angajare la minibursa locurilor de muncă făcută de un angajator din județ. Oamenii au stat la coadă și două ore ca să dea interviul.

”Deocamdată sunt șomer. Să vedem dacă găsesc ceva. Este o oportunitate pentru că sunt șomer și nu am serviciu. Stau de jumătate de oră. Nu mă așteptam să fie așa aglomerat. Este îmbulzeală. Este foarte greu să găsesc un loc de muncă, mai ales la vârsta mea. Din decembrie sunt șomer. Accept să fac și naveta dacă îmi va deconta transportul”, spune Chira Dumitru, participantă la minibursa de la Sibiu.

Flux mare de participanţi

Fluxul mare de sibieni ce au s-au îngrămădit la propriu în sediul AJOFM-ului ca să participe la bursă a surprins până și pe cei de la fabrica ce au oferit locurile de muncă vacante.

”Sincer nu ne așteptam să vină atâția oameni. Sincer a fost o reală surpriză să vedem atâția oameni adunați în incinta AJOFM Sibiu. Căutăm operatori coasere și muncitori necalificați. Am vrea să angajăm 50 de persoane. Ar fi fost foarte bine dacă erau toți calificați. Cei care nu au calificare vor fi formați în cadrul companiei”, spune Maria Boamfa, coordonator departament training si dezvoltare la Faurecia Tălmaciu.

Reprezentații AJOFM Sibiu au pus aglomerația de la eveniment pe seama faptului că numărul de șomeri este încă mare, iar oamenii sunt dispuși să lucreze și pe meserii ce nu necesită o calificare.

”Ar fi cel puțin două motive. Primul motiv deoarece avem încă șomeri și încă într-un număr destul de mare și doresc să fie angajați, iar în al II-lea rând am invitat un număr destul de mare, aproximativ 150 – 250 de șomeri. Atunci când nu ai niciun venit este bun și un salariu minim”, spune şi Mircea Cretu – director executiv AJOFM Sibiu

La 1 februarie 2012 erau inscrisi in evidentele AJOFM Sibiu 8.017 someri, din care 3.572 femei, rata somajului fiind de 4,3 la sută.

Ultima oră

Comentariul meu