video foto primul shop cu souveniruri tradiționale țigănești din europa, deschis în sibiu

Romii își deschid la Sibiu primul magazin de unde pot fi cumpărate produse autentice și tradiționale ale țiganilor. Acesta aparține fiului regelui Florin Cioabă. Primul mare magazin se va deschide în Sibiul în Mall-ul din oraș până la finele lunii martie, iar acolo va fi lansată și prima păpușă tradițională țigănească: LULICA.video foto primul shop cu souveniruri tradiționale țigănești din europa, deschis în sibiu

Lanț de magazine în mall-uri și site on-line de vânzare pe internet. Acestea sunt țintele afacerii demarată în curtea tribunalului romilor de la Sibiu.

Dorin Cioabă a prezentat în premieră ce se poate cumpăra din magazin.

”Acesta este primul magazin tradițional al romilor nomazi și căldărari din Europa. Un astfel de magazin nu există nicăieri. Este un proiect prin care vrem să dezvoltăm mai multe astfel de magazine în toată țara. Oferim spre vânzare produse traționale, costume de haine, produsele noastre din cupru, căldări, ibrice de cafea. O să avem o gamă foarte mare de tablouri și ilustrate din viața romilor”, ne-a explicat Dorin Cioabă.

Magazin la Mall la Sibiu. Urmează București și Vâlcea

Primul mare magazin se va deschide în Sibiul în Mall-ul din oraș până la finele lunii martie, iar acolo va fi lansată și prima păpușă tradițională țigănească: LULICA. 

”Avem păpușa Lulica ce va fi disponibilă în 2-3 variante ce se pot cumpăra de către toți doritorii. Vrem ca această păpușă să lege o prietenie între membrii comunității de romi și majoritari. Este cunoscut faptul că în totdeauna majoritarii i-au speriat pe copiii lor spunându-le că dacă nu sunt cuminți vine țiganca să îi ia. Acum având o astfel de păpușică în casă copiii nu vor mai percepe femeile de etnie romă într-un mod negativ”, a explicat Dorin Cioabă.[nggallery id=828]

După Sibiu, următoarele orașe din care se vor putea cumpără hainele tradiționale sunt Bucureștiul și Rm. Vâlcea. Magazinul se va numi Rețeaua de Magazine Tradiționale ”Diamantul Romilor”.

” Cu timpul vrem să diversificăm și să creem chiar o casă de modă.Următoarele orașe unde vom deschide magazine vor fi București și în Vâlcea. Până în luna august vrem să avem 10 astfel de magazine. Nu urmărim profit. Urmărim să creem locuri de muncă și banii pe care îi câștigăm să îi reinvestim în folosul tradițiilor și obiceiurilor romilor”, mai spune Dorin Cioabă.

Prețuri promoționale

Magazinul va funcționa de la 8.00 la 20.00, iar pe viitor Dorin Cioabă vrea să dezvolte și un un magazin on-line unde oamenii să își poată comanda orice produs.

”Costumația este compusă din fuste și mai are și un șorț. Sunt lucrate manual și trebuie să aibă tot felul de năsturei și colțurele. O fustă are un preț de 400 de lei. O fustă din aceasta se lucrează când ai bună dispoziție. Mai este și bluza, iar fetele căsătorite poartă și baticul. Cele ce nu sunt căsătorite nu poartă baticul”, a explicat soția lui Dorin Cioabă. Prețul complet pentru un costum  este de 600 de lei, dar pentru început el va costa promoțional 300 de lei, dar ele costă în jurul a 400 de lei.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. m-ar interesa un ibric de cafea dar nu stiu cum as putea afla pretu si daca s-ar putea trimite prin posta cu ramburs