victorie pentru clubul crazy bike la naționalele de snowboard

Sibienii au dominat campionatele naționale de snowboard desfășurate la Bușteni. Luana Cherecheș și Andy Fazekas au cucerit aproape toate medaliile puse în joc.victorie pentru clubul crazy bike la naționalele de snowboard

Timp de trei zile, cei mai buni 25 de snowboarderi din țară s-au întrecut la Bușteni în Campionatele naționale de Snowboard, organizate de Federația Română de Snowboard.

Clubul sibian Crazy Bike a trimis la naționale doi dintre cei mai buni competitori, Luana Cherecheș și Andy Fazekas, ambii reușind rezultate remarcabile la naționale. Luana a cucerit aurul la două probe, cea de bordercross și la slalom uriaș. Tânăra elevă a Colegiului Național Samuel von Brukenthal a reușit să se claseze pe locul II la proba de slalom. Luana Cherecheș urmează să fie singura reprezentantă a României la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Competiția va avea loc în anul 2013 și va fi organizată de România.

Andy Fazekas a reușit să își treacă în palmares cel de-al 12-lea titlu național de slalom. Snowboarderul sibian a fost la un pas să câștige și proba de slalom uriaș însă a fost depășit de câștigător cu doar o sutime de secundă. „Mă bucur nespus, în primul rând pentru Luana, un sportiv de excepție, care vă garantez că va ajunge departe. Sibiul este o forță în sporturile de iarnă și cred că rezultatele noastre dovedesc din plin acest fapt”, spune Andy Fazekas.

Campionatele Naționale de Snowboard s-au desfășurat la Bușteni și Predeal, între 10 și 12 martie. Concursurile de slalom și slalom uriaș s-au disputat pe pârtia Kalinderu 2, o pârtie inaugurată anul acesta, cu o lățime de 70 de metri, ideală pentru concursurile de snowboard. Concursul de bordercross a avut loc la Predeal, pe varianta Clăbucet.

Ultima oră

Comentariul meu