spectacol de dans clasic şi contemporan în colaborare cu baletul din houston

Dansatorii Teatrului de Balet Sibiu şi cei ai Baletului Internaţional din Houston, SUA vor prezenta miercuri, 14 martie, un ,,Spectacol de dans clasic şi contemporan’’. Spectacolul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu şi va începe la ora 19.00.spectacol de dans clasic şi contemporan în colaborare cu baletul din houston

spectacol de dans clasic şi contemporan în colaborare cu baletul din houston

Acest eveniment a rezultat drintr-o colaborare reuşită între cele două instituţii culturale. Ambele instituţii culturale promovează tinerii şi produsele culturale de înaltă calitate, iar ca urmare a acestui obiectiv comun, a rezultat proiectul în cadrul căruia nouă tineri dansatori ai companiei americane împreună cu zece dansatori profesionişti ai baletului sibian vor prezenta dansul clasic şi contemporan.

Directorul artistic şi coregraful Baletului Internaţional din Houston, dl. Richard d’Alton, este stabilit în Sibiu şi se bucură de recunoaştere din partea unor companii de balet faimoase din lume: Şcoala de Balet din Londra, Baletul din Winnipeg, Canada, Şcoala de Balet a Operei Naţionale din Viena, Baletul Semperoper din Dresda, Şcoala de Balet Naţională din Norvegia şi Teatrul Naţional de Balet din Praga. Ca recunoaştere pentru meritele sale, coregraful a primit numeroase premii şi dinstincţii printre care şi Youth America Grand Prix.

Calităţile profesionale ale dansatorilor Baletului Internaţional din Houston sunt recunoscute internaţional, fiind selecţionaţi să urmeze cursurile Şcolii de Balet din Antwerp – Belgia, Academiei Kirov, Şcolii de Balet American Jacqueline Kennedy Onassis şi cele ale Baletului din Winnipeg, Canada.

Intrarea la spectacol se va face gratuit, pe bază de invitaţii, care se pot ridica luni, 12 martie şi  marţi, 13 martie, între orele 12 şi 16, de la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor (intrarea laterală).

Mai multe detalii cu privire la acest eveniment puteţi obţine dacă accesaţi  www.sibiuballet.ro sau www.internationalballetofhouston.com.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică