maratonul de 25 de ore de teatru non-stop de la sibiu și-a stabilit programul oficial

În perioada 24-25 martie 2012 va avea loc la Sibiu, sub motto-ul “RESPIRĂ. TEATRU”, cea de-a doua ediţie a maratonului teatral “25 de ore de teatru non-stop”. Organizatorii au stabilit cum se va desfășura evenimentul din acest an.maratonul de 25 de ore de teatru non-stop de la sibiu și-a stabilit programul oficial

Acţiunea, organizată de asociaţia culturală “BIS”, face parte din Agenda Culturală a Sibiului, fiind cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Va fi o sărbătoare a Artei Teatrului, de Ziua Mondială a Teatrului!

Spectacole, conferinţe, happening-uri, evenimente out-door; toate acestea se vor desfăşura fără întrerupere, timp de mai bine de 25 de ore.

Gala de deschidere va fi urmată de un spectacol extraordinar, „Măscăriciul” de A.P. Cehov, cu Horaţiu Mălăele şi Niculae Urs. Evenimentul va avea loc în sala Teatrului Naţional “Radu Stanca”, sâmbătă, 24 martie, la ora 19.00.

Vor urma spectacole de-a lungul întregii nopţi, care se vor desfaşura în mai multe locaţii: Sala Studio (situată în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor), Sala CAVAS (situată în incinta Facultăţii de Litere şi Arte, de pe Bulevardul Victoriei), Atrium Cafe (Piaţa Mică).

De-a lungul nopţii, vor fi programate spectacole atât în CAVAS, cât şi în Atrium Cafe, pentru ca publicul să poată alege.

Dis de dimineaţă, în Atrium Cafe va avea loc un work-shop de înviorare spirituală („Poezie la micul dejun”), coordonat de actorul Florin Coşuleţ.

La ora 10.00, conform tradiţiei, în Piaţa Mare a oraşului va avea loc un work-shop de înviorare fizică. Organizatorii, actorii, invitaţii, îmbrăcaţi în pijamale, vor efectua un set de exerciţii fizice. Medicul oficial al festivalului îi va învăţa cum se efectuează un periaj dentar corect.

La ora 11.30, în cadrul secţiunii „Baroc UpDate”, la Librăria Humanitas va avea loc o conferinţă („25 de ore din viaţa unui om baroc”) susţinută de prof. univ. dr. Dan Vasiliu. Va fi un eveniment interactiv de tipul performingconference. Sunt aşteptaţi toţi sibienii care sunt curioşi să afle cum arăta o zi din viaţa unor oameni precum: Moliere, Vivaldi, Shakespeare, etc…

În cadrul aceleiaşi secţiuni („Baroc UpDate”), la ora 13.30, la Atrium Cafe, va avea loc avanpremiera absolută a poemului dramatic „Venus şi Adonis”, de William Shakespeare (un poem baroc, montat pentru prima oară în scenă în România).

Duminică, 25 martie, la ora 17.00, sibienii se vor putea întâlni cu Dan Puric.

Conferinţa extraordinară intitulată „Un teatru nou. Un teatru al viitorului”, va fi o infuzie de spiritualitate, de bun gust, şi de umor de calitate. La finalul conferinţei, Dan Puric va susţine o sesiune de autografe. Evenimentul va avea loc într-un cadru distins, la Sala „Thalia”.

Tot la Sala “Thalia” va avea loc Gala de închidere, duminică, la ora 21.00, cu spectacolul de Teatru-Dans „Dar cu pianistul cine dansează?”. Muzica spectacolului va fi interpretată live, de compozitorul Cari Tibor.

 

Studioul Departamentului de Artă Teatrală a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (sala CAVAS), va găzdui două participări internaţionale: Columbia University of New-York şi PASS (Performing Arts Studio Scotland).

 

Acelaşi spaţiu va găzdui proiectul de teatru-comunitar „EuTuNoi”, în care sunt implicaţi adulţi cu deficienţe din cadrul “Centrului de zi ocupaţional pentru persoane cu dizabilităţi”,  Sibiu.

Manifestările sunt programate a începe sâmbătă, 24 martie, la ora 19.00, şi a se termina duminică, 25 martie, la ora 23.30. Cei care vor să calculeze numărul exact de ore teatrale, sunt sfătuiţi să ţină seama de faptul că în noaptea cu pricina, în toiul spectacolelor, se schimbă ora! (se trece la ora de vară)

În prelungirea maratonului teatral, luni, 26 martie, la ora 21.00, în Atrium Cafe se va juca cel mai aplaudat spectacol independent al festivalului. Aşadar, publicul va alege…

Biletele şi invitaţiile pot fi achiziţionate de la: Agenţia Teatrală, Librăria Humanitas, şi Atrium Cafe.

Maratonul teatral „25 de ore de teatru non-stop”, care se desfaşoară la Sibiu, în 24-25 martie 2012, sub motto-ul „RESPIRĂ. TEATRU”, este o acţiune organizată de Asociaţia Culturală „BIS”, cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu