foto video studenții de la ștințe economice învață cum să acorde primul ajutor

Zeci de studenți din Sibiu s-au înscris la un curs gratuit prin care sunt învățați cum să acorde primul ajutor corect persoanelor care au nevoie. Primii cursanți au fost 20 de studenti de la o secție de la ”Științe”.foto video studenții de la ștințe economice învață cum să acorde primul ajutor

Studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu pot urma pe parcursul semestrului II al anului universitar 2011-2012 un curs de prim-ajutor, alăturându-se astfel campaniei “O viață poate depinde de tine”.Cursurile de prim-ajutor vizează în primul rând studenții Universității, dar și cadrele didactice și personalul administrativ ale acesteia. Studenții de la Facultatea de Știinte Economice nu regretă deloc alegerea făcută.

”M-i se păre interesant să particip la un astfel de curs de prim ajutor. Învăț cum să fac față unei astfel de situații. Din fericire până acum nu am fost pus în fața unei situații de acest gen, dar consider că după acest curs sunt mai pregătit”, a mărturisit studentul Preda Alexandru Ioan.

”În aproximativ o săptămână de când au început înscrierile am primit cereri de participare de la 40-50 de studenți, lucru care ne bucură foarte tare”, a explicat Daliana Drăguțescu, purtător de cuvânt de la ULB Sibiu.[nggallery id=822]

În cadrul cursurilor de prim-ajutor, studenții învață principalele manevre de prim-ajutor în situații de înec sau stop cardio-respirator, precum și informații despre folosirea corectă a numărului de urgență 112.

Un curs de prim-ajutor durează o oră și jumătate, este susținut de un paramedic SMURD și se desfășoară la sediul facultăților, cu grupe de 15-20 de studenți.

Cei interesați să participe la un curs de prim-ajutor sunt rugați să trimită un email pe adresa relatii.publice@ulbsibiu.ro , urmând să fie apoi contactați pentru programare.

De asemenea, persoanele din publicul larg interesate să participe la cursuri de prim-ajutor se pot înscrie pe www.salvez.ro.

Aceste cursuri fac parte din campania “O viață poate depinde de tine”, campanie organizată de către Asociația React și Vodafone România, în parteneriat cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății și Serviciul pentru  Telecomunicații Speciale.

„O viață poate depinde de tine” este un proiect de responsabilizare și educare socială ce iși propune, să informeze populația la nivel național, cu privire la apelarea corectă a serviciului 112 și necesitatea acordării primului ajutor, până la venirea echipajelor specializate.

Ultima oră

Comentariul meu