video mircea vulc explică de ce csu sibiu a jucat slab în retur și ce s-a întâmplat la echipă

Americanii Wisseh și Riley au încercat să forțeze mâna clubului sibian ca să îi lase să plece de la Sibiu în plin sezon.  Accidentările și problemele medicale au făcut ca CSU să tremure acum pentru accederea în play off.video mircea vulc explică de ce csu sibiu a jucat slab în retur și ce s-a întâmplat la echipă

 Directorul executiv al CSU Sibiu, Mircea Vulc a explicat miercuri care au fost cauzele ce au stat la baza evoluțiilor slabe ale echipei din acest retur de campionat. Plecarea lui Kearse a dat startul problemelor pentru CSU Sibiu.

”Nu spunem aceste motive ca o scuză. Așa cum știți la începutul sezonului am spus că în acest an obiectivul nostru este intrarea în play-off, pentru că echipa era nouă și fără experiență. Am început prost, după care ne-am revenit și am făcut o serie de meciuri bune. Din păcate după vacanța de iarnă totul s-a stricat. Motivele sunt și obiective și subiective. Primul lucru prost care s-a întâmplat a fost plecarea lui Kearse, care deși avea contract pe doi ani, el a ținut neapărat să plece. A mers atunci în fața presei și a spun niște minciuni, cum că bunicul lui era bolnav. Din păcate nu a fost adevărat. Era vorba de un contract pe bani mai mulți în Japonia. Am fost împotrivă, dar el a plecat până la urmă, după multe negocieri. El a primit dezlegare contra a 4.000 de dolari. Din păcate din acel moment au început discuțiile. L-am adus pe Scott în locul lui Kearse, dar din păcate nu a putut suplini plecarea acestuia. Prin intrarea lui Scott a trebuit să îl mutăm și pe Crăciun pe altă poziție și acest lucru s-a simțit. L-am adus pe William Funn, dar din păcate în partidele jucate până acum evoluțiile acestuia au fost slabe.”, a spus Vulc.

YouTube video

Wisseh și Riley au vrut să plece

Mircea Vulc a mai explicat că imediat după partida jucată de CSU Sibiu la Giurigiu, alți dii jucători au au venit la conducerea clubului pentru a cere ca să fie lăsați să plece. ”Wisseh a venit după meciul de la Giurgiu să îmi spună că el are o ofertă foarte bună și că ar vrea să plece. I-am spus foarte clar că nu se poate așa ceva pentru că are contract pe doi ani. Nu după mult timp și Riley ne-a spus același lucru. Din acel moment s-a rupt ceva în jocul nostru. În retur cred că poate la Mediaș am jucat ceva mai bine. În plus de asta doi dintre jucătorii noștri au fost ademeniți de alte echipe cu niște sume mari de bani, doar de ochii lumi. Ei nu pot să plece. Ori vor juca, ori vor fi suspendați. Nimeni nu i-a obligat să semneze contracte pe doi ani. Suntem la zi cu toți banii, ba chiar au luat și niște bonusuri mai mari decât cele din contract”, a mai spus Vulc.

Accidentările, cireașa de pe tort

Mircea Vulc a explicat că în ultimele săptămâni lotul echipei sibiene a fost decimat de accidentări și probleme medicale. ”Colac peste pupăză au început de trei săptămâni probleme medicale pentru o serie de jucători. Mă refer la Austin care la meciul de pregătire cu Clujul s-a accidentat foarte grav la umăr. El a jucat numai că ne-am rugat noi de el, iar în ultimele meciuri nu a putut să mai evolueze deloc. De asemenea Riley a avut o entorsă la piciorul stâng, care l-a împiedicat să joace așa cum trebuie. Nikita, un jucător care are o mână foarte bună, a avut parte de o viroză puternică.

Mai speră la play-off

Oficialii sibieni mai speră ca CSU Sibiu să prindă un loc în play-off la finele sezonului regular. ”Șanse la intrarea în play-off mai sunt. Depinde cum jucăm. Noi ne-am propus să facem 15 victorii. Noi am avut o chimie frumoasă în turul camionatului, după care din cauza motivelor expuse mai sus atmosfera s-a stricat și jocul a suferit. Sutem acum în situația în care trebuie să câștigăm 3 meciuri ca să intrăm în play-off. Avem avantajul că în meciurile directe cu Tg. Jiu și Pitești stăm mai bine. Pentru asta trebuie să învingem pe Dinamo, Cluj și Timișoara. Chiar și așa cum jucăm acum cred că putem să reușim” crede Vulc.

YouTube video

Ultimatum pentru jucători

”Am avut luni o ședință cu jucătorii și țin să vă spun că am făcut un târg cu unii jucători care vor să plece și le-am spus că dacă intrăm în play-off o să îi lăsăm să plece. Decât să ținem un jucător care visează că va câștiga mult mai mult în altă parte, nu are rost să îl mai ținem„ a mai spus miercuri Mircea Vulc.

Ultima oră

Comentariul meu