„balul“ – un cadou de 8 martie pentru femei de la teatrul radu stanca

Teatrul Național „Radu Stanca“ Sibiu prezintă joi, 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, spectacolul „Balul“ în regia lui Radu Alexandru Nica. Evenimentul va avea loc la sediul teatrului începând cu ora 19:00. „balul“ – un cadou de 8 martie pentru femei de la teatrul radu stanca

Ziua Femeii a fost recunoscută oficial ca sărbătoare internațională în 1977, printr-o rezoluție a Națiunilor Unite, devenind o tradiție în majoritatea țărilor din Europa și America. Sărbătoarea a fost preluată în România încă din perioada regimului comunist, iar data de 8 martie este asociată la noi în țară și cu Ziua Mamei. Tema aleasă în acest an de Organizația Națiunilor Unite pentru a marca data de 8 martie este „Empower Women – End Hunger and Poverty (Abilitați Femeia – sfârșiți foametea și sărăcia)“.

„Balul prezintă o retrospectivă a anilor 1920 – 2000, în care schimbăm aproape 100 de costume. Spectacolul este unul al poveștilor personale, pline de emoție, redate prin gest și mișcare, în care muzica joacă un rol deosebit de important. Cred că e un cadou frumos pe care un bărbat îl poate face unei femei.“ a declarat Florin Coșuleț, actorul Teatrului Național din Sibiu.

BALUL după o idee Theatre de Campagnol

regia: Radu Alexandru Nica

scenariul dramatic: Radu Alexandru Nica şi Mihaela Michailov

scenografia: Helmut Stürmer

coregrafia: Carmen Coţofană

muzica: Vasile Şirli

distribuția: Mihai Alexandru, Veronica Arizancu, Florin Coşuleţ, Diana Fufezan, Adrian Matioc, Adrian Neacşu, Gabriela Neagu, Cătălin Pătru, Ofelia Popii, Viorel Raţă, Codruţa Vasiu, Pali Vecsei

durata aproximativă: 1h40min

Biletele au fost puse în vânzare la Agenția Teatrală din bd. Nicolae Bălcescu nr. 17 și online pe www.eventim.ro. Prețul unui bilet este de 20 lei, respectiv 10 lei cu reducere.

 

Ultima oră

Comentariul meu