ţigări netimbrate, confiscate de poliţişti la copşa mică

Un bărbat este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi contrabandă, după ce în autovehiculul pe care îl conducea au fost găsite 215 pachete de ţigări fără a avea aplicate timbre fiscale valabile pe teritoriul României.ţigări netimbrate, confiscate de poliţişti la copşa mică

În dimineaţa zilei de ieri, 1 martie a.c., în cadrul activităţilor desfăşurate de poliţiştii Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Copşa Mică pe linia combaterii contrabandei, evaziunii fiscale şi comerţului ilegal cu produse din tutun a fost oprit pentru control în trafic un conducător auto, aflat la volanul unui autocamion.

În urma investigaţiilor şi controlului efectuat asupra vehiculului, au fost descoperit, într-un geamantan textil, un număr de 126 pachete de ţigări marca Viceroy şi 89 pachete de ţigări marca Monte Carlo, toate pachetele având aplicate timbre fiscale emise de autorităţile Republicii Ucraina, fără a avea aplicate timbre fiscale valabile pe teritoriul României care să facă dovada plăţii accizei către bugetul de stat al României. De asemenea, conducătorul auto, H. Florin, nu a putut prezenta documente care să ateste transportul acestor bunuri în regim suspensiv de accize pe teritoriul României.

Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Sibiu a aplicat conducătorului o amendă în cuantum de 20.000 de lei, conform art. 221 din Legea nr. 571/2003 privind Condul Fiscal, precum şi sancţiunea complementară de confiscare a ţigaretelor şi a mijlocului de transport folosit pentru transportul acestora.

În cauză, poliţiştii Secţiei nr.5 Poliţie Rurală Copşa Mică efectuează cercetări faţă de H. Florin, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabadă, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 9, alin 1 lit. a din Legea nr. 241/2005 şi art. 270 alin 3 din Legea nr. 86/2005, urmând a fi declinată competenţa de soluţionare Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu