rubeola loveşte în plin liceele economic, lia, energetic goga, lazăr şi ghibu

Ultimele date centralizate la Compartimentul de Epidemiologie al DSP indică menţinerea tendinţei de creştere a numărului de cazuri de rubeolă în judeţul Sibiu. În ceea ce priveşte scarlatina, în ultimele 2 săptămâni au mai fost confirmate doar 7 cazuri, fără constituirea de focare.rubeola loveşte în plin liceele economic, lia, energetic goga, lazăr şi ghibu

Astfel, în ultima săptămână s-a mărit numărul de îmbolnăviri în cele trei focare declarate, din colegiile: Economic “Gh. Bariţiu” (de la 12 la 14 ), Industrial Alimentar (de la 5  la 7) şi  Energetic (de la 4 la 11 cazuri). Focarul cu 5 cazuri din comuna Racoviţa nu a mai evoluat în această perioadă. În schimb, au fost confirmate încă 3 focare, în alte 3 colegii din municipiul Sibiu, şi anume: “O.Goga” – 16 cazuri, “Gh. Lazăr” – 6 şi “O. Ghibu” -6. Dinamica îmbolnăvirilor este în continuare sub supraveghere şi vom reactualiza informaţiile, pe măsura centralizării acestora.

În ceea ce priveşte scarlatina, în ultimele 2 săptămâni au mai fost confirmate doar 7 cazuri, fără constituirea de focare.

Reamintim recomandările şi măsurile antiepidemice care se impun în această situaţie: 1. Informarea imediată a colectivităţii la apariţia primului caz de îmbolnăvire; 2. Prezentarea la medicul de familie sau specialistul de boli infecţioase pentru tratament şi luare în evidenţă; 3. Respectarea recomandărilor privitoare la necesitatea izolării persoanei bolnave (minim 5 zile de la debutul erupţiei, pentru rubeolă şi minim 7 zile pentru scarlatină); 4. Revenirea în colectivitate numai după obţinerea avizului epidemiologic de la medic; 5. Acceptarea vaccinării de către contacţii care nu sunt vaccinaţi conform metodologiei în vigoare.

 

Ultima oră

Comentariul meu