silvestru tomuță va fi suspendat din funcție după ce a fost reținut pentru luare de mită

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu va fi înlocuit luni cu un director interimar după ce a fost reținut de procurorii DNA pentru 29 de zile pentru luare de mită. Silvestru Tomuță a cerut spagă 2000 de euro pe lună. Tribunalul Alba a decis să accepte propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Tomuţă.silvestru tomuță va fi suspendat din funcție după ce a fost reținut pentru luare de mită

Președintele Filialei Cartel Alfa Sibiu a vorbit despre problemele cu care Casa de Cultură a Sindicatelor din Sibiu se confruntă după ce Silvestru Tomuță a fost reținut de procurorii DNA pentru luare de mită.

”Eu am aflat de pe internet cum că directorul casei de cultură a fost reținut…  Eu sunt președintele filialei cartel Alfa Sibiu și sunt și în Consilul de Administrație al Casei de Cultură a Sindicatelor. Noi am hotărât ca luni la ora 10.00 si fie convocat de urgență Consiliul de administrație pentru a lua câteva măsuri necesare pentru a nu fi afectate manifestările care sunt aici. O să luăm câteva măsuri în acest sens. Vor fi verificate și contractele încheiate. Tot ce este posibil. Fapta e reprobabilă. Organele de anchetă vor face ce este necesar. Vom merge pe ideea unui director interimar până la numirea unui alt director în locul domnului Tomuță.

Imaginea noastră este afectată de acest scandal. Vrem ca această imagine să fie cât mai rapid spălată și Casa de Cultură a Sindicatelor să nu aibă de suferit. M-a surprins ceea ce s-a întâmplat” a spus joi Marius Vingerzan.

Procurorii DNA l-au reținut  pe 29 februarie pe directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Silvestru Tomuță în urma unui flagrant pentru luare de mită.

Potrivit comunicatului DNA – Serviciul Teritorial Alba, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În perioada decembrie 2011 – februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale din Sibiu (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de 5 ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de 5 ani iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

Tribunalul Alba a decis să accepte propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile a lui Tomuță.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu