Acesta este îndemnul unor tineri (sibieni?) care au pornit o campanie pe Facebook, după modelul uneia de foarte mare succes demarată în Germania. Peste un milion doua sute de mii de facebook-isti s-au alăturat campaniei din vest. Oare campania tinerilor din Romania va avea mai mult succes? Iată răspunsul! 

1.06.2012 romania nu alimenteaza !!!

Îndemnul de pe facebook care a mobilizat peste 1,2 milioane de internauţi, în timp ce alţi aproape 5 milioane de facebook-işti sunt aşteptaţi să se alăture, în Germania firește, sub forma unui event este: „Am 01.03.12 in ganz Deutschland nicht Tanken!!!” Motivul nemulțumirilor este acela că preţul mediu al unui litru de benzină Super E5 ajunge la 1,67 euro/litru, iar preţul unui litru de motorină este de 1,54 euro/litru.

În Romania, prețul carburanților a crescut de cel puțin 3 ori de la începutul anului, ajungând astfel 5,7  lei prețul mediu al unui litrul de benzina Premium fara Plumb 95, în timp ce prețul mediu al unui litrul de motorină a trecut de 6 lei. Deși sunt nemulțumiți de preturile exagerate ale carburanților, deocamdată, campania demarată în online, pe facebook, sub formă de event, cu îndemnul de a boicota benzinăriile, nu a atras decât…150 de facebook-iști!

Pe 1 Iunie (1 martie ?, 1 aprilie ? – n. b.) nu alimentăm; dacă putem crea un precedent o să boicotăm un petrolist forțându-l să reducă profitul enorm prin reducerea prețurilor carburanților!

…este mesajul inițiatorilor campaniei. Dacă vor reuși să schimbe ceva, rămâne de văzut.

Ultima oră

Comentariul meu