elveţienii de la günthart ag intenţionează să deschidă o fabrică la mediaş

Compania elveţiană Günthart AG, specializată în producţia de ciocolată, intenționează să investească în România. Locația unei viitoare fabrici, unde ar putea lucra 400 de persoane,  ar putea fi la Făgăraş sau Mediaş.elveţienii de la günthart ag intenţionează să deschidă o fabrică la mediaş

În prezent, compania are peste 2.000 de angajaţi în nouă ţări. Firma a fost înfiinţată în 1946 de către Ernst Günthart în localitatea elveţiană Niederhasli, conform newsbv.ro. După ce numărul clienţilor germani a fost în continuă creştere, în 1956 Günthart a luat decizia de a muta sediul societăţii în Germania, la Hohentengen, deoarece taxele de export din Germania către Elveţia erau mai mici decât cele din Elveţia către Germania.
În prezent, compania are fabrici în Germania, Elveţia, Austria, Olanda, Belgia, Franţa, Italia, Marea Britanie, Italia, Thailanda şi Rusia, aceasta fiind ultima ţară în care Günthart s-a extins.

La Brașov, după plecarea Kraft Foods, unul dintre foştii furnizori ai companiei, grupul braşovean de firme „Rap”, a construit  la Ghimbav o fabrică de ciocolată, unde vrea să producă o parte din vechile produse ale fostei societăți Poiana.

 

Ultima oră

Comentariul meu