sibienii sunt chemaţi sâmbătă la un miting în piaţa mare împotriva acta

Protestele au loc între orele 17.00 şi 20.00, iar manifestarea a primit vineri aviz favorabil de la Comisia pentru Avizarea Adunarilor Publice a primăriei Sibiu.sibienii sunt chemaţi sâmbătă la un miting în piaţa mare împotriva acta

„Sibienii sunt, alături de toţi internauţii din ţară, pentru RETRAGEREA României din acordul multilateral ACTA. Nu vrem amânarea ratificarii ! Guvernul trebuie să vină cu un comunicat de presă oficial, în care să spună clar, concis şi cuprinzător că NU RATIFICĂ acest tratat.
Nu ne interesează suspendarea sau amânarea ratificării!”, se arată în manifestul care circulă în mediul on-line sibian în ultimele zile.

Sibienii sunt chemaţi să participe la o manifestaţie de protest organizată de elevi şi studenţi din Sibiu în ziua de 25 februarie de la ora 17.00. Primăria a dat aviz favorabil pentru această manifestaţie. “Comisia pentru Avizarea Adunărilor Publice a primit o cerere din partea unor elevi şi studenţi din Sibiu prin care solicită avizul pentru o manifestare de protest împotriva Tratatului ACTA în data de 25 februarie 2012. Cererea a fost avizata favorabil, manifestarea urmând să aibă loc în data de 25 februarie, în Piaţa Mare, între orele 17.00 si 20.00”, spune Mirela Gligore de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

ACTA a fost ţinta unor proteste masive de stradă în mai multe state europene şi în alte părţi ale lumii din cauza prevederilor privind pirateria pe internet. Contestatarii susţin că formulările vagi din tratat pot conduce la îngrădirea unor drepturi şi libertăţi precum libertatea de expresie, dreptul la viaţă privată sau libera circulaţie a ideilor.

Ultima oră

Comentariul meu