procurorul general codruţa kovesi l-a pomenit public pe polițistul sibian lucian gancea

Procurorul general a ţinut să sublinieze că stie că sunt multe situaţii în care politiştii şi procurorii pun pe primul plan profesia,chiar în detrimentul familiei şi se implică în soluţionarea unor cauze penale pentru care nimeni nu le oferă lauri şi de multe ori au senzaţia că efortul lor nu este observat şi nu este apreciat.procurorul general codruţa kovesi l-a pomenit public pe polițistul sibian lucian gancea

Viaţa personală sau chiar destinul vă este influenţat de această profesie. Mulţi poliţişti înfruntă zilnic riscuri pentru a-şi face datoria şi nu întotdeauna găsim cuvinte de apreciere pentru ei. (…) Anul trecut, un fost coleg de la Sibiu, Lucian Gancea, în vârstă de 34 de ani, poliţist la Poliţia rutieră, a murit la datorie. Ştiu că şi alti poliţişti au murit sau au fost răniţi în timp ce îşi îndeplineau atribuţiile de serviciu şi nu trebuie să îi uităm şi nici să avem reţineri în a-i aminti pentru că ei sunt eroii noştrii, a mai spus Kovesi.

Ea a adăugat că de multe ori sunt mediatizate ştiri despre poliţişti care s-au asociat cu infractorii, iar despre cei care au murit la datorie sunt puţine cuvinte.

“Cred că trebuie să comunicaţi mai bine, iar voi poliţiştii, să arătaţi oamenilor ce faceţi pentru ei. Dacă nu vorbiţi voi, nimeni nu o va face în locul vostru. De multe ori, vă întâlniţi cu violenţa pe stradă şi nu în filme de acţiune sau la televizor. Pentru poliţişti violenţele, consumul de droguri, accidentele rutiere, exploziile reprezintă din păcate fapte cotidiene. Şi nu spun acest lucru doar pentru a sugera cât de dificilă este activitatea dumneavoastră, ci pentru a arăta că, fără valoarea umană a celor care lucrează, instituţia ar fi ineficientă”, a mai spus Kovesi.

Ultima oră

Comentariul meu