Trei sibieni sunt cercetaţi pentru braconaj după ce au împuşcat o căprioară

În această perioadă, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Sibiu desfăşoară activităţi în vederea prevenirii braconajului cinegetic. În cursul zilei de ieri, în cadrul activităţilor desfăşurate pe raza localităţii Porumbacu de Jos au fost identificaţi trei bărbaţi care au împuşcat un animal sălbatic din specia căprior, femelă. Trei sibieni sunt cercetaţi pentru braconaj după ce au împuşcat o căprioară

Cei trei bărbaţi – M. Ioan (36 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu), S. Sandu (27 de ani, domiciliat în localitatea Colun) şi V. Marius (44 de ani, domiciliat în localitatea Cristian) au fost identificaţi pe raza localităţii Colun, pe malul râului, într-un atelaj hipo. În atelajul hipo, poliţiştii au fost identificate trei arme de vânătoare şi un cadavru de animal sălbatic din specia căprior (femelă), ce prezenta urme de împuşcare.

Armele de vânătoare identificate în atelajul hipo, respectiv: două armă de vânătoare cu alice şi o armă de tir sportiv cu glonţ aparţineau celor trei bărbaţi.

În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit faptul că animalul sălbatic a fost împuşcat de către M. Ioan, în amonte de râul Colun, fiind folosită una din armele cu alice.

Cele trei persoane sunt cercetate penal, în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţinilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 279 C. Pen, braconaj cinegetic, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 42 lit. din Legea 407/2005 şi uz de armă letală fară drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 133 din Legea 295/2004, republicată.

Armele de vânătoare precum şi animalul sălbatic au fost confiscate.

 

Ultima oră

Comentariul meu