15 conducători auto din sibiu au fost sancţionaţi pentru neportul centurii de siguranţă

Poliţiştii Serviciului Rutier Sibiu au desfășurat marți o amplă acţiune preventivă pentru determinarea conducătorilor auto şi a pasagerilor să utilizeze centura de siguranţă ori mijloacele de retenţie pentru copii. 15 conducători auto din sibiu au fost sancţionaţi pentru neportul centurii de siguranţă

Acţiunea a avut scopul impunerii unui climat de disciplină în trafic şi reducerea consecinţelor accidentelor rutiere.

În intervalul orar 1200 – 1430, două echipaje ale Serviciului Rutier Sibiu s-au aflat în Punct Control Veştem (intersecţia DN 1 – DN 7) pentru a verifica respectarea de către conducătorii auto, cât şi de către pasageri, a normelor referitoare la portul centurii de siguranţă.

”În acest interval orar, au fost aplicate de către poliţiştii rutieri 15 sancţiuni contravenţionale pentru neportul centurii de siguranţă”, spune Luciana Balteș, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu. Un aspect pozitiv constatat de către poliţiştii rutieri prezenţi astăzi, în trafic a fost acela că marea majoritate a conducătorilor auto şi pasagerilor au înţeles importanţa acestei prevederi legislative, au conştientizat rolul purtării centurii de siguranţă, astfel că neportul acesteia a devenit o „excepţie” de la regulă.

 

Ultima oră

Comentariul meu